Kapaklı'da dükkanlar satışa çıkıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından yaptırılan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dükkanların bir bölümü, açık arttırma usulü ile yapılacak olan ihale ile satılacağı bildirildi. 10 adet dükkanın sa

GÜNDEM 13.10.2014 15:06:00 0
Kapaklı

10 ADET DÜKKAN SATIŞA ÇIKACAK

Cuma günü yapılacak olan ihalede Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan 12, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 numaralı dükkanlar satışa çıkarken, dükkanların muhammen bedeli 121 bin 800 TL olarak belirlendi.

 

GEÇİCİ TEMİNAT ORANI YÜZDE 3

Satışa çıkacak olan dükkanlar için yapılacak olan ihalenin şartnameleri Kapaklı Belediyesi resmi web sitesiwww.kapakli.bel.tr’de yayınlanırken, ihaleye katılmak isteyen kişilerin yüzde 3 oranında yani 3 bin 654 TL geçici teminat bedelini Belediyeye yatırmaları gerekecek.

 

ÖDEMELER 15 GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAK

Bahse konu dükkanlar için yapılacak olan ihalenin ardından dükkanı almaya hak kazanan isteklilerin, dükkan ödemelerini 15 gün içerisinde yapmaları gerekecek. İsteklilerin ödeme işlemlerini banka kredisinden yararlanarak da yapabilecekleri şartnamede belirtilen özellikler arasında.

 

İHALEYE KATILACAKLARIN BU ŞARTLARI KARŞILAMASI GEREKLİ

Cuma günü yapılacak olan ihaleye katılmak isteyen şahısların taşıması gereken şartlar da ilgili şartnamede açıkça belirtilmiş durumda. İhaleye katılacak olan isteklilerin şu evrakları Kapaklı Belediyesi’ne teslim etmeleri gerekiyor: “Müracaat dilekçesi, Kanuni ikametgah adresi, Tebligat için adres beyanı, Nüfus Cüzdan Sureti, Küçük Sanayi Kolları’nda çalıştığına dair ihale tarihi içinde bulunduğu yılda alınmış ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi (aslı veya aslı gibidir onaylı sureti)

 

BÜYÜK ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Dükkan ihaleleri ile ilgili bir açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Her gün gelişen ve büyüyen Kapaklımızda, ilçemizin gelişimi konusunda da büyük adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptırdığımız Küçük Sanayi Sitesi’ndeki dükkanlarımızın da satışına devam ediyoruz” dedi. Yeni sanayi sitesinin tamamlanması ile birlikte, kent estetiğine uymayan alanların kent dışında tek bir merkezde toplanacağını da belirten Mandalı; “Aynı zamanda, yeni dükkanlarla birlikte, sanayi esnafımız da daha modern bir alanda çalışma imkanı bulacak” ifadelerini kullandı.

 

İLERİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Sanayi dükkanlarının yatırım anlamında da alıcılara önemli kazançlar sağlayacağını ifade eden Mandalı,“Kapaklı’nın her geçen gün cazibe merkezi haline geldiği düşünüldüğünde, yeni dükkan sahibi olan sanayi esnafımız da, gelecek için önemli bir yatırım yapmış olacak” diye açıklamasını tamamladı.

 

Haber/Ahmet Kılavuz