Bu tabaklar gözleri doyurdu

Liseli öğrencilerin 'Dekoratif tabak' yarışması hem gözleri hem de mideleri doyurdu! Yarışmada 'İskeletor' adlı tabak 1'inciliğe layık görüldü. 'Karpuz Sepeti' adl?

GÜNDEM 13.10.2014 14:05:00 0
Bu tabaklar gözleri doyurdu

Çerkezköy’de eğitim-öğretim veren Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi yönetimi tarafından organize edilen ‘Dekoratif Tabak’ yarışmasında öğrenciler birbirinden güzel çalışmalara imza attı.

 

JÜRİ ÜYELERİ PUANLAMADA ÇOK ZORLANDI

Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde geleceğin aşçıları şimdiden hem göze hem de mideye hitap etmenin inceliklerini öğreniyor. Yiyecek İçeçek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı 11’inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı muhteşem dekor tabakları, görenlerin gözlerini kamaştırdı. Toplamda 40 ürünün 1’incilik için yarıştığı ‘Dekor Tabağı’ yarışmasında, jüri üyeleri derecelendirme yaparken oldukça zorlandı.  

 

YARIŞMA 1,5 SAAT SÜRDÜ

Dün saat 09.00’da başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren yarışmaya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Müslüm Hamaz ve İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Metin Yüksel, okul yönetimi ve öğretmenlerinin yanı sıra yarışmacı öğrenciler de katıldı. Ürünlerin ‘Görünüm’ ve ‘Yaratıcılık’ olmak üzere iki kategoride değerlendirildiği yarışmanın jüri üyeliklerini ise Okul Müdürü Metin Yüksel, Edebiyat Öğretmenleri Gonca Evci ve Selim Tarakçı, Beden Eğitimi Öğretmeni Seda Doğan ve Okul Görevlisi Ali Akgül üstlendi.

 

 

1’İNCİ İSKELETOR OLDU

Ürünleri tek tek inceleyen Milli Eğitim Şube Müdürleri Müslüm Hamaz ve İrfan Danışmaz, yarışmacıların yeteneklerine ve hayal güçlerine hayran kaldı. Yapılan değerlendirme sonucunda ‘İskeletor’ adlı dekor tabağı 1’inciliğe layık görüldü. ‘Karpuz Sepeti’ adlı ürün 2’nci olurken, ‘Kirpi’ adlı ürün de üçüncü oldu. Yarışmada Jüri Özel Ödülü’nü ise ‘Barbekü’ adlı ürün kazandı.

 

MAYIS’TA MANGAL PARTİSİ DÜZENLENECEK

Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerin bir yandan yeteneklerini geliştirdiğini kaydeden Okul Müdürü Metin Yüksel, “Bir yandan da hayal güçleri gelişiyor. Üstelik bu sayede eğlenceli vakit de geçirmiş oluyorlar. Ben yarışmaya katılan bütün öğrencilerimi gönülden tebrik ediyorum” dedi. Mart ayında Yemek Yarışması yapacaklarını belirten Metin Yüksel, “Nisan ayında ise Yaş Pasta yarışması yapacağız. Mayıs ayında ise Mangal Partisi düzenleyeceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ