Ergene ağaçlanıyor

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 'Daha yaşanılabilir çevre, daha yaşanılabilir Ergene' hedefinden yola çıkarak, Ergeneyi görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe konumuna getir

GÜNDEM 13.10.2014 11:21:00 0
Ergene ağaçlanıyor

ÖNCELİK REFÜJLERE VERİLDİ

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçede ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ulaş Mahallesi ve Sağlık Mahallesinde ki orta refüj alanlarına yaklaşık 200 ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyoruz. İstiklal İlköğretim Okulunda, polene alerjisi olan astım hastası öğrencilerin şikâyetiyle kesilen 6 kavak ağacının yerine 4 tane Ihlamur, 4 tane Çınar ve 4 tane Akasya ağacı dikimi gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmalarımız hızla devam etmektedir.”dedi.

 

MAHALLELERDE AĞAÇLANDIRILIYOR

Ağaçlandırma çalışmalarının mahallelerde de devam edildiğini belirten Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci’de, “Ergene İlçemizin doğal elemanları olarak ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların, estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olması nedeniyle İlçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Mahallelerimizde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmaları devam ediyor. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, Sağlık Mahallesi’nde Park ve refüj alanlarına toplam 200 adet ağaç dikimi gerçekleştirdik” dedi.

 

KAVAK AĞAÇLARININ YERİNE IHLAMUR VE ÇINAR AĞAÇI

Ergene Belediye Başkan yardımcısı Hülya İnci, ağaçlandırma çalışmalarının okul ve çevrelerinde de devam ettiğini belirterek, “İstiklâl İlköğretim Okulu’nda şikâyet üzerine kesilen 6 adet kavak ağacının yerine de toplamda 4’er tane çınar, akasya, ıhlamur ağacı dikildi.Çevreye karşı duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlçemiz için geleceğimiz için ağaçlandırma çalışmalarımız okul bahçelerinde ve çevresinde bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

Haber Merkezi