Demirkıran sağduyu çağrısı yaptı

Saadet Partisi (SP) Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, son günlerde ülke içinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaparak, herkesi sakin ve dikkatli hareket etmeye çağırdı.

GÜNDEM 13.10.2014 11:08:00 0
Demirkıran sağduyu çağrısı yaptı

TEHLİKELİ OYUN OYNANIYOR

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran, ülke üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığını öne sürerek, "Bu tehlikeli oyunun hedefi kökü bin yıllık kardeşliğimizdir. Bu sinsi ve kanlı oyuna karşı hepimiz uyanık olmak zorundayız. Tahriklere kapılmamalıyız. Türküyle, Kürdüyle bin yıllık kardeşliğimize uygun bir sağduyu ile hareket etmeliyiz" dedi.Demirkıran, yaşanan sürecin planlı ve kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü dile getirerek, "Büyük Orta Doğu Projesinde esas hedefinin Türkiye olduğunu hep söyledik. Şimdi düğmeye basıldı. Biz inanıyoruz ki sağduyu galip gelecek ve ülkemiz üzerine oyun oynayanların planları bozulacaktır" ifadelerini kullandı.

 

HUZUR VE SUKUNU TEMİN EDİCİ ADIMLAR ATILMALI

Varşova Paktı'nın dağılmasının ardından İngiltere Başbakanı Teacher'in, 'NATO’nun yeni düşmanı İslam’dır' sözünü hatırlatan Demirkıran, şöyle devam etti: "Hatta savaş tatbikatlarında düşmanı temsil eden kırmızı rengi yeşile çevirdiler. ABD Eski Başkanı Bush 11 Eylül sonrası 'Haçlı seferini başlatıyoruz' dedi. 2003 yılında ABD Dış İşleri Bakanı 22 Müslüman ülkenin sınırlarını değiştirecek BOP projesini başlattıklarını söyledi. Şimdi görüyoruz ki ateş ülkemize sıçramaya başlamıştır. Bugün endişe verici gelişmeler yaşanmaktadır. Atılması gereken adımlar süratle planlanmalı, huzur ve sükunu temin edici adımlar derhal atılmalıdır. Halkımız hiçbir tahrike, kışkırtmaya itibar etmemeli. Vatandaşlarımız aklı selimle hareket etmeli. Devlet güçlerinin itidal ile hareket etmesi gerekir. Taraflar arasındaki kışkırtıcılığı, kırgınlığı azaltmak için bir Milli istişare toplantısı yapılmalı."

 

Haber Merkezi