Karaidemir'de 30 milyon metreküp su var

Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Bakanı Ramis Seyrel, Karaidemir Barajı'nda 30 milyon metreküp civarında su olduğunu söyledi.

GÜNDEM 13.10.2014 10:53:00 0
Karaidemir

Tekirdağ Malkara’daki S.S. Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Başkanı Ramis Seyrel, Karaidemir Barajı’nda 30 milyon metreküp civarında su bulunduğunu kaydetti. Seyrel, Karaidemir Barajı’nın su seviyesi ve son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Malkara ve Hayrabolu baraj sulama sahasında 37 milyon metreküp su ile sezonu kapattıklarını dile getiren Seyrel, "Şu an 30 milyon metreküp civarında su oranı mevcuttur. Önceki yıllara oranla bu sene havalar kurak geçti" dedi.

 

YAĞIŞ DÜŞMEZSE ÇELTİK TEHLİKEYE GİRER

Çiftçinin yıllardır tarlalarında çeltik sulaması amacıyla su ihtiyacını önemli açıdan kullandığını kaydeden Başkan Seyrel, "Kent sakinlerinin piknik yapmak için uğrak yerlerinden biri olan Karaidemir Barajında kuraklık yüzünü gösterdi. Böyle devam ederse çeltik hasadının tehlikeye girdiğini söyleyebilirim. Yapıldığı yıllardan itibaren dönem içinde barajın en düşük su seviyesi altına düştüğünü hemen hemen bu yıl gördük. Bu yıl yağışların da az olması nedeniyle çevre köylüler tarafından sulama amaçlı kullanılan barajda azalma tespit edilmiştir. Baraja ulaşan suyun azalması, geçtiğimiz kış ayında kar yağışının yetersiz olması ve beklenen yağmurların zamanında yağmaması su seviyesinin azalmasına neden oldu. Barajın çekilmesiyle de su altında bulunan ağaçlar gün yüzüne çıktı. Ayrıca balıkçıkların ağaçlara takılmış ağları, suya atılmış şişeler ve taşlar da belirgin şekilde ortaya çıktı. Suların çekilmesiyle de ortaya çıkan otlar bile kurumaya başladı" şeklinde konuştu.

FİLOYA YENİ ARAÇ DAHİL ETTİK

Başkan Seyrel, yeni geldikleri dinamik yönetimle icraatların ardı arkasının kesilmediğini söyleyerek, "Filomuza yeni bir araç dahil ettik. Aldığımız damperli kamyonun işlere oldukça faydası olacak. 90 kilometre kanal ve kanal yolları çevresi bakım ve onarım çalışmalarına alınmıştır" dedi.Başkan Seyrel ayrıca barajın su çekilen yerlerinde Devlet Su İşleri’nin gerekli müdahaleyi yaptığının altını çizdi.

 

 

Haber Merkezi