Tiyatroseverleri tiyatro grubuna bekliyoruz

Çerkezköy Kent Konseyi tiyatro grubu oluşturmak için kolları sıvadı. Tiyatro grubunda yer almak için bugüne kadar 20 başvuru olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, tüm Çerkezköylü tiy

GÜNDEM 12.10.2014 17:04:00 0
Tiyatroseverleri tiyatro grubuna bekliyoruz

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy’de tüm halkın katılımına açık tiyatro grubu kuracaklarını bildirdi.

 

KENT KONSEYİ TİYATRO EKİBİ KURACAK

Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, önceki gün saat 14.00’da düzenlediği basın toplantısında kuracakları tiyatro grubu hakkında bilgi verdi. Kent Konseyi Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya tiyatro eğitmenleri Tahsin Saroğlu ile Ercan Sönmez de katıldı.

 

15 EKİM’E KADAR BİLGİ ALINABİLİR

Çerkezköy Kent Konseyi Kültür Sanat Sosyal Faaliyetler Grubu olarak tiyatro grubu çalışması başlattıklarını belirten Başkan Karagöz “Çerkezköy Kent Konseyi bünyesinde oluşturulacak tiyatro topluluğuna katılmak üzere 18 yaşını tamamlamış, tiyatro adına özveri göstermeye hazır erkek ve bayanlar davetlidir. Konuyla ilgili ayrıntılı almak isteyenler isimlerini 15 Ekim Çarşamba gününe kadar, bizlere ulaştırmaları gerekiyor” dedi.

 

BUGÜNE KADAR 20 BAŞVURU OLDU

Başvuruların Kent Konseyi Hizmet Binası’na yapıldığını hatırlatan Başkan Karagöz, “Tiyatro grubunda yer almak isteyen 20 tiyatroseverimiz şu ana kadar başvuru yaptı. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz. Bizler Çerkezköy’de sosyal aktivite olsun diye gayret gösteriyoruz. Halk oyunları çalışmalarımız başladı. Rölyef ve resim kurslarımız da yakın zamanda başlayacak. Tiyatro çalışmamız da bir sosyal aktivite çalışması olarak hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

 

BELEDİYE’YE DEVRETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Tiyatro grubunda Tahsin Saroğlu ile Ercan Sönmez’in eğitmen olarak görev alacağını hatırlatan Karagöz, “Her iki eğitmenimizde alanında başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’dan da tiyatro grubu oluşumuna destekte bulunmalarını istiyorum. Kent Konseyi olarak bir süre sonra da tiyatro grubunu Çerkezköy Belediyesi’ne devretmeyi düşünüyoruz. Korosu olan belediyenin neden bir tiyatro grubu olmasın. Tiyatro grubu oluştuktan sonra belediye bünyesinde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.”diye açıklamasını tamamladı.

 

Haber / Seyit SÜREN