ULAŞIM SORUNUNU UKOME ÇÖZMEYE YETKİLİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, toplu ulaşımla ilgili uygulamaların UKOME yetkisinde olduğunu hatırlatarak Kapaklı'da Belediye'nin yeni mahalelerden resmi araçlarl

GÜNDEM 12.10.2014 15:10:00 0
ULAŞIM SORUNUNU UKOME ÇÖZMEYE YETKİLİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy ve Kapaklı’nın ulaşım sorununu çözmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve bu konuda da UKOME’nin gereğini yapacağı görüşünde olduğunu belirtti.

 

RESMİ ARAÇLARLA YOLCU TAŞIYOR

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, Kapaklı Belediyesi’nin resmi araçlarla ilçe sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapma kararına UKOME’nin tepki gösterdiğini belirtti. Kuş şunları dedi: “Kapaklı İlçe Belediyemizin resmi araçlarla ilçe sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapma kararına UKOME tarafından tepki geldi. Tekirdağ artık Büyükşehir olması dolayısıyla kurulan UKOME il genelindeki tüm ulaşım konusu onun elinde olması nedeniyle UKOME’nin olur onayı ve görüşü alınmadan hiçbir ilçe belediyesine resmi araçla ne de diğer şekilde yolcu taşımacılığı kesinlikle yapamaz ve yapma gibi yetkisi de yok! Bu nedenle Kapaklı Belediyesi’nin ilçe sınırları içinde resmi araçlarla yolcu taşımacılığı yapacağı yönündeki karara UKOME tepki göstermiştir.”

 

TOPLU ULAŞIM YETKİSİ UKOME’DE

Toplu ulaşımda tek yetkili kurumun UKOME olduğunu belirten Başkan Yaşar Kuş sözlerine şöyle devam etti: “Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte burada yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın da toplu taşımacılıktan faydalanmaları doğal hakkıdır. Ancak bu konuda ilimiz genelinde tek yetkili kurum UKOME’dir. UKOME’nin görüşü alınmadan, oluru olmadan hiçbir belediye kendi başına hat kuramaz ve belirleyemez. Kapaklı belde olduğu zaman şimdi Kapaklı’ya bağlanan köylerimiz Kapaklı’ya bağlanarak oranın mahallesi oldu. Bu yeni mahallelerde oturan vatandaşlarımız kapaklı ilçe merkezine gelip gitmeleri için gayet tabii ki toplu taşıma araçlarına ihtiyaçları var. Olması da gerekiyor. Ancak bu konuda yetkili kurum olan UKOME sorunu çözümleyecek tek kurumdur. Bu nedenle her belediye ben toplu taşımacılı için gerekeni yaparım şeklinde hareket edemeyeceği gibi yetkisi de yoktur.”

 

YENİ MAHALLELER TOPLU ULAŞIMDAN YARARLANMALI

Kapaklı’nın yeni mahallerinin toplu ulaşıma kavuşturulması gerektiğini söyleyen Başkan Yaşar Kuş, “Kapaklı’ya bağlanarak mahalle olan Pırarça, Uzunhacı, Karlıköy, Bahçeağıl, Yanıkağıl ve Karaağaç mahallelerindeki vatandaşların Kapaklı İlçe Merkezi bağlantılı şehir içi yolcu taşıma araçlarına ihtiyaç duydukları ve bundan yararlanmak istemelerinin en tabi haklarıdır. Kapaklı ilçemizin bu yeni mahallelerinden bir tek Pınarça Mahallesi’nin daha köy statüsündeyken İl Trafik Komisyonu kararı ile Kapaklı’ya toplu taşıma izni verilmiştir. Diğer yeni mahallelere henüz yok. Bu konuda toplu taşımacılık yapan esnafımıza zarar vermeden Kapaklı ilçe merkezine yeni kurulan mahallelerden yolcu taşıyacak oda olarak bizim mevcut araçlarımız var. UKOME’den olur çıktığında resmi araçlarla değil bunu oda olarak biz severek yaparız. Kapaklı Belediye Başkanımız da esnaf kökenli olması dolayısıyla bunu çok iyi bilmesi gerekiyor.”diye konuştu.

 

UKAME’NİN OLURU İLE ARAÇ TAHSİS EDERİZ

Çerkezköy ve Kapaklı’nın ulaşım sorununu çözmek için UKOME ile yoğun bir çalışma sergilediklerini de belirten Başkan Yaşar Kuş, “Çerkezköy ve Kapaklı’nın ulaşım sorununu çözmek için UKOME’ daire Başkanımız ve tüm UKOME yetkilileriyle yoğun bir çalışma içindeyiz. Ben bu konuda her ne kadar şoför esnafımızı düşünsem de Kapaklı ilçemize bağlı yeni mahallelerimdeki vatandaşlarımızın da ulaşım konusunu çözümlemek için mücadele ediyoruz. Umuyorum kısa zaman dilimi içinde bu konuyu çözüme kavuşturacağız. Kapaklı’ya UKOME’nin izni ve görüşü dahilinde Oda olarak yolcu taşımacılığı için araç tahsisi yapacak gücümüz vardır” dedi.

 

GÜRCÜN YAKINDAN İLGİLENİYOR

Başkan Yaşar Kuş, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin ulaşım konusunun öncelikle çözümlenmesi için UKOME Daire Başkanı M. Zeki Gürcün ile oda yönetimi olarak bir dizi görüşmeler yaptıklarını ve bu konunun gündeme alınarak kısa zamanda çözümlenmesi için çalışmaların yapıldığını da söyledi. Başkan Kuş, “Sayın UKOME Dairesi Başkanımız M. Zeki Gürcün il genelinde tüm ulaşım sorunlarının bulunduğunu ve tek tek hepsinin çözümleneceğini ve özelliklede Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin ulaşım konusunun da daha büyük sıkıntılarının olması nedeniyle bu sorunun kısa zamanda çözümlenmesini sağlayarak hayata geçirme yolunda önemli çalışmalar başlattıklarını bize aktardılar. Bu nedenle sorunlarımıza duyarlılık gösteren UKOME Daire Başkanımız M.Zeki Gürcün’e bu hassasiyetleri nedeniyle Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetim kurulumuz adına, Çerkezköy ve Kapaklı şoför esnafımız adına, Oda başkanı olarak şükranlarımı sunuyor ve çok tekeşkkür ediyorum.”diye konuşmasını tamamladı.

 

Haber / Seyit SÜREN