Mehmetçiğin kanı maceraperestliğe feda edilemez

ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Atatürk büstler ve Türk Bayrağı'na yapılan saldırıları düzenlediği basın toplantısıyla kınadı. Orhan, askere sınır dışına Ã?

GÜNDEM 12.10.2014 14:59:00 0
Mehmetçiğin kanı maceraperestliğe feda edilemez

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi tarafından dün saat 17.00’da Dernek Binası’nda basın açıklaması düzenlendi. AK Parti iktidarının açılım politikalarının ve mecliste alınan tezkere kararının eleştirildiği açıklamada, son günlerde Türk bayrağı ve Atatürk büstlerine yapılan terörist saldırılar da şiddetle kınandı.

 

ATATÜRK BÜSTLERİNE SALDIRIYORLAR

Türkiye’nin ‘Yeni Osmanlıcılık’ hayalleri peşinde koştuğunu belirterek konuşmasına başlayan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Ülkemiz, ufku dar siyasilerin elinde ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesinin katledildiği günlerden geçiyor. Siyasi iktidarın açılım politikalarıyla dokunulmazlık zırhına bürünen pkk teröristleri, ellerini kollarını sallaya sallaya Atatürk büstlerine ve birçok kamu malına zarar verirken, siyasi iktidarın emrindeki güdümlü kolluk kuvvetleri ise olup biteni seyretmektedir” dedi.

 

TERÖRÜN SAĞI SOLU, KÜÇÜĞÜ BÜYÜĞÜ OLMAZ

Bu tür saldırılarla Atatürk’ün yok edilemeyeceğine vurgu yapan Dündar Orhan, “Tam tersine Atatürk’e büyük sevgi besleyen milletimizin gerçekleri görmesine fırsat sağlanıyor. Türkiye’yi bölme senaryosunda siyasi iktidar ve pkk ortak hareket ediyor. Siyasi iktidar açıkça küçük ortağını koruyor” dedi. IŞİD ve pkk’nın terör örgütü olduğunun altını çizen Orhan, Her ikisi de batılı ülkelerden destek almış ve korunmuştur. Terörün sağı solu, küçüğü büyüğü olmaz. Sınır dışı harekat için çıkarılan tezkere ancak ülkemizin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne tehdit söz konusu olduğunda kullanılmalıdır. Mehmetçiğin kanı maceraperest yaklaşımlara feda edilemez” ifadelerini kullandı.  

 

TECAVÜZ EDİLMİŞ GİBİ HİSSETTİM

Basın açıklamasına katılan ADD Çerkezköy Eski Şube Başkanı Ali Çevikyiğit de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye hepimizin gemisidir. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Fakat maalesef bütün kaynaklarımız yabancı ülkelerin eline geçmiş durumdadır. Ülkemizi ayakta tutan direkler bir bir çökertilmektedir. Bu kapsamda insanları her hangi bir partinin mensubu diye dışlamak çözüm değildir. Bir araya gelmek zorundayız. Tek kurtuluş birlik olmaktan geçiyor. Namus bildiğimiz vatana sahip çıkmalıyız.”

Televizyonda Atatürk büstlerinin yıkıldığı Türk bayrağının da indirildiğini gördüğünde büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Çevikyiğit, “Türk bayrağının yakıldığını gördüğümde kendimi tecavüz edilmiş gibi hissettim” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ