Belediyeler halka en yakın yönetim birimleridir

Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya, Kapaklı Belediyesi'nin düzenlediği 'Hizmet içi eğitim semineri'nde belediye personeline eğitim verdi

GÜNDEM 10.10.2014 14:25:00 0
Belediyeler halka en yakın yönetim birimleridir

Kapaklı Belediyesi personeline, birimlerin teftiş ve denetime hazırlanması ile personelin hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi adına Meclis Toplantı Salonu’nda Teftiş ve Denetime Hazırlık Semineri verildi.

 

KAMU TÜZEL KİŞİLİĞİNE SAHİP DEMOKRATİK KURULUŞLARDIR

Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya, dün saat 10.00’da başlayan ve bugün de devam eden Teftiş ve Denetime Hazırlık Semineri’ne konuşmacı olarak katıldı. Seminerin ilk gününde Dr. Şafak Başa tarafından belediye personeline ‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve İmarla İlgili Dikkat Edilecek Hususlar’, ‘Belediye Meclislerinin Bilgi Edinme ve Denetim Yetkilerini Kullanmaları’ ve ‘Belediye Personelinin Yargılanmasına İlişkin İşlemler ve Düzenlenecek Raporlar’ konularında sunum yapıldı.

 

BELEDİYELER HALKA EN YAKIN YÖNETİMLERDİR

Belediyelerin modern ve çağdaş düzeyde herkese eşit ve adil şekilde hizmet sunan birimler olduğunu söyleyen Şafak Başa, “Belediyelerimiz, kurumsal kapasitesini sürekli geliştiren, kaynaklarını verimli, etkin ve tutumlu kullanabilen, kendi kendine yeten ve kamusal değer yaratan, halka en yakın yönetim birimleridir. Türkiye’de yerel yönetimler, belli idari sınırlar içinde yaşayan halkın yerel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, seçmenlerin karar organlarını doğrudan seçtiği, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğine sahip demokratik kuruluşlardır” açıklamalarında bulundu.

 

AMACIMIZ KURUMSAL KAPASİTENİZİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAKTIR

Yerel yönetimlerin yaptığı iş ve işlemler ile verdiği hizmetlerin, yönetimin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Şafak Başa, “Kamu görevlerinde birliğin sağlanması, toplum yararının korunması ve yerel ihtiyaçların gereği gibi karşılanması amacıyla, merkezi yönetim yerel yönetimleri denetlemektedir. Yerel yönetimlerde denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, mali ve performans denetimini kapsayacak şekilde yapılmaktadır. Bu bağlamda seminerin amacı, yerel yönetimlerin denetim ve hesap verebilirliğe ilişkin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesidir” dedi.

 

SEMİNER BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Seminere, başta birim amirleri olmak üzere çok sayıda belediye personeli katılıyor. Seminer iki gün, altı oturum halinde ve toplam 10 saat olarak planlandı. Seminerde belediyeyi doğrudan ilgilendiren konular hakkında personele bilgiler veriliyor. Teftiş ve denetimlerde personelin özellikle dikkat etmesi gereken hususların anlatıldığı seminerde yapılan sunumlar seminer sonunda katılımcılara verildi. Seminer sonunda katılımcılara firma tarafından sertifika takdim edildi. Seminer bugün, Mülkiye Başmüfettişi Oral Karakaya tarafından ‘Belediyelerde İhale İş ve İşlemleri ve Dikkat Edilecek Hususlar’, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin İş ve İşlemler’ ve ‘Belediye Personelinin Disiplin İşlemleri ve Düzenlenecek Raporlar’ konularının anlatılması ile devam edecek.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ