Doğalgaz soba satışlarını düşürdü

Yıllardan beri sobacılık yapan Tayfun Kabaklar, doğalgazın yaygınlaşması nedeniyle her yıl soba satışlarında düşüş yaşadıklarını söyledi

GÜNDEM 10.10.2014 13:01:00 0
Doğalgaz soba satışlarını düşürdü

Çerkezköylü soba satıcıları son yıllarda Çerkezköy’de vatandaşların büyük çoğunluğunun doğalgaza geçmesi nedeniyle soba satışlarında önemli ölçüde düşüş yaşadıklarını kaydetti.

 

DOĞALGAZ SATIŞLARIMIZI AZALTTI

Çerkezköy’de Gazi Osman Paşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde yıllardan beri soba satan Tayfun Kabaklar, Çerkezköy’de son yıllarda doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte soba satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti. Kadir Sobaları’nın sahibi Kabaklar, “Çerkezköy’e doğalgazın gelmesiyle birlikte vatandaşlarda doğalgaz kullanmaya başladı. Bu da soba satışlarımız önemli ölçüde düşürdü. İlçemize doğalgaz gelmezden önce kış mevsimi yaklaştığında satışlarımız çok iyi idi ve çoğu zamanda talepleri karşılamada zorlanıyorduk. Ama artık o eski satışlardan eser kalmadı. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte her geçen yılda soba satışlarımızda büyük ölçüde düşüş yaşanıyor.”diye konuştu.

 

ŞİMDİLİK KÖYLER RAĞBET EDİYOR

Kadir Sobaları sahibi Tayfun Kabaklar, Çerkezköy ilçe merkezinde sobaya olan taleplerin yüzde doksan azaldığını ve özellikle köylerde yaşayan vatandaşların sobaya rağbet ettiğini belirtti. Kabaklar, “Özellikle şu anda sobaya olan talep doğalgazın yaygın olması nedeniyle ilçe içinde talep çok az. Ancak Çerkerköy’e yakın ilçelerin köyleri ile ve Çerkezköy’ün köylerine soba satışı yapıyoruz. Şu an köylerin soba ihtiyacını karşılamaktayız.”diye konuştu.

 

 

HER KESEYE GÖRE SOBA VAR

Tayfun Kabaklar, Kadir Sobaları olarak mağazalarında her keseye göre soba belirterek, “Gelir düzeyindeki her türlü vatandaşlarımızın soba ihtiyacını karşılıyoruz. Mağazamızda 100 TL’den 750 TL’ arasında değişen fiyatlarla sobalar var. Bu nedenle vatandaşlarımız bütçelerine uygun olan sobayı alıyor. Satışını yaptığımız sobalarımız garantili sobalardır. Bizim için müşteri memnuniyeti önceliklidir.”dedi.

 

EN ÇOK FIRINLI SOBALAR RAĞBET GÖRÜYOR

Soba ihtiyaçlarını gidermek için soba almaya gelenlerin ilk tercihlerinin fırınlı sobalar olduğuna da dikkat çeken Tayfun Kabaklar, “Her yıl olduğu gibi bu yılda soba ihtiyacını gidermek için mağazamıza soba almaya gelenlerin çoğunluğu fırınlı sobaları tercih ediyor. Nedeni ise fırınlı sobalarda börek, pağoça gibi bir çok hamur işlerinin pişirilebilmesi ve üzerinde de yemek pişirilmesi. Özellikle köylerde hamur işlerinin çokça yapılıyor olması da fırınlı sobaların ilk tercih nedenidir.”diye konuştu.

 

EMAYE BORU KULLANIMI YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Tayfun Kabaklar, evlerinde soba kullananların sobalarına emaye boru kullanmalarının hem daha sağlıklı hem de kalorifer peteği gibi ısı verdiğini ve soba sönmüş olsa da geç soğuduğunu belirtti. Emaye boruların aynı zamanda kalvaniz borulara göre çok daha uzun ömürlü olduğunu ve emaye sobaların kullanımını bilenler başka boru tercihi yapmadıklarını da ve evlerinde soba kullananların mutlaka emaye boru kullanmalarının yakıt kullanımında da tasarruf sağladığını söyledi.

 

VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİNDEN HUZURLUYUZ

Kadir sobaları Satış Temsilcisi Muhsin Yılmaz’da, mağaza olarak vatandaşların aldıkları sobalardan memnunluk duyduklarını ve onların memnuniyeti kendilerine huzur verdiğini ve mutlu ettiğini söyledi.Yılmaz, “Kadir Sobaları olarak yaz kış mağazamızda her türlü soba satışı yapılmaktadır. Sobaların yanı sıra mangallar, şofbenler, sobalara takılan çamaşır kurutmak için teller, kürek, faraş gibi daha bunlara benzer bir çok ürünün de satışını yapmaktayız. Halkımızın soba ve buna benzer ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN