Aktuğ: Taraf olmayacağız

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, son günlerde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili olarak, soğuk kanlılıklarını koruyacaklarını vurgulayarak, "Bu çatışmalara ve eylemlere taraf

GÜNDEM 10.10.2014 11:15:00 0
Aktuğ: Taraf olmayacağız

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, bir basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan sokak eylemleriyle ilgili konuştu.

İHANET SÜRECİ BU HALE GETİRDİ

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi: “Suriye’nin Aynel Arap kasabasında, bir süredir eli kanlı iki terör örgütü çatışmaktadır ve maalesef en büyük zararı yine coğrafyanın sivil halkı görmektedir.  PKK militanları ve destekçilerinin ayaklanma girişimi sonucunda, an itibariyle 14 vatandaş hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş ise yaralanmıştır. Sokaklar alev topuna dönmüş, kamu malları ve araçları tahrip edilmiş, işyerleri yağmalanmıştır. Çerkezköy de ise Ülkücü iradenin sağ duyulu davranması sonucunda olaylar çıkmamıştır. Mevcut siyasal iktidarın açılım süreci adıyla başlattığı bizim ise ihanet süreci olarak başından bugüne ısrarlar vurguladığımız eli kanlı terör örgütüyle yapılan müzakereler ülkemizi maalesef bu noktaya getirmiştir. Siyasi iktidarın yüz vermesiyle iyice şımaran bölücü örgüt, İşid’e karşı gösteremediği cesareti Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı göstermektedir” 

ÜLKÜDAŞLARIMIZ KAVGANIN İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR

Açıklamasında sert ifadelere yer veren Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Aktuğ “Bölücü örgütün uzantıları tarafından özellikle çocuklar kullanılarak Türk Milleti’nin huzurunu bozmak, Türk Devleti’ni çaresiz göstermek adına ayaklanma başlatılmış ve siyasi iktidarın yaşanan gelişmeler karşısında adeta üç maymunu oynayarak olanları görmezden gelmesi sonucu da hedeflerine ulaşacaklarına inanır hâle gelmişlerdir. Bu süreçte Türk Bayrağı alenen hedef alınmış, yüzlerini dahi saklama ihtiyacı hissetmeyen insanlıktan nasibini almamışlar bayrağımızı indirmeye çalışmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk’ün heykelleri yakılmıştır. Kamu binalarına saldırılmış, adliye ve emniyet binaları dahi kuşatılmıştır. Ortaya çıkan bu tabloda siyasi iktidarın pasif ve vurdumduymaz duruşu sonucu, güvenlik güçleri yetersiz kalmış, tabiri caizse meydan başıboş sokak serserilerine bırakılmıştır. Türk Devleti ve Milleti namına mukaddes saydığımız tüm değerleri hedef alan hainler sürüsü, milli duruşun kalesi konumundaki Ülkücü Hareketi de hedef alan provokatif eylemler gerçekleştirmişlerdir. Ocak ve parti teşkilatlarımızın binalarına yönelik mütecaviz eylemlerde bulunularak ülküdaşlarımız kavganın içine çekilmeye çalışılmıştır” diye konuştu.

TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkücü Hareket olarak önceliklerininTürk Milleti’nin menfaatleri ve Türk Devleti’nin bekası olduğunu vurgulayan Aktuğu, şöyle devam etti: “Türk Milletini hedef alanlar, bunun akıbetini ve sonuçlarını iyi değerlendirmelidir.  Ülkücü Hareket olarak yaşanan saldırıları durdurmak ve kaos ortamının önüne geçmek adına devletimizin yetkililerini ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyoruz. Türk Devlet aklının, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin kavga ve kargaşa ortamı olmadan huzur içinde yaşamasını sağlamak adına gerekli tüm adımları atacağına inanmak istiyor, artık bu ‘Milli Refleksi’ görmek istiyoruz.  Ülkücü Hareketin Türk Dünyası’nın dört bir yanında bulunan teşkilatlarına ve fedakarca hiçbir şahsi menfaat gözetmeksizin devlet-millet uğruna çalışan ülküdaşlarımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı sonuna kadar soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu çatışmalara ve eylemlere taraf olmayacağız”

SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Aktuğ açıklamasını şöyle tamamladı: “Ailelerimizden de çocuklarına bu yönde telkinlerde bulunmalarını istiyoruz. Sokakların karanlığından süzülerek gelen bir hareket olduğumuzu, bunun kimseye bir fayda getirmeyeceğini belirtmek istiyoruz. Türk Milleti’ni içinde bulunduğumuz sürece yönelik olarak yaptığımız uyarılara kulak vermeye; Ülkücü Hareketin kutlu çatısı altında tek yumruk olmuş bir şekilde devletimiz için mücadele etmeye çağırıyoruz. Ayrıca bütün sağduyulu yaklaşımımıza karşılık saldırıların devam etmesi durumunda nefsi müdafaa hakkımızı saklı tuttuğumuza da dikkat çekmek istiyoruz.”

 

Haber Merkezi