AMAN KIVILCIM DÜŞMESİN!

Sokakları yangın yerine çevirmeyi alışkanlık haline getiren terör örgütlerinin yine harekete geçtiği şu günlerde art arda gelen açıklamaların ve eylemlerin dozu umarız kaçmaz!

GÜNDEM 9.10.2014 18:45:00 0
AMAN KIVILCIM DÜŞMESİN!

Türkiye’nin Güneydoğusu’nu istediği zaman yangın yerine çeviren terör örgütü pkk, bu kez bütün ülkeyi karıştırmak için harekete geçti! Marmara Haber olarak bölgemizdeki siyasi partiler başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Hangi ideoloji ve görüşe sahip olursanız olun, Türkiye’nin hemen yanı başımızdaki Suriye’yi göz önüne getirmesini umuyoruz.

 

Son günlerdeki eylemlerin ardından kimi siyasi parti ve siyasetçilerden de tepkiler yükselmeye başladı. İlk günlerdeki sessizlik Muratlı’da Atatürk büstü ve Türk Bayrağı’na yapılan saldırı ile bozulurken, Trakya’yı da hareketlendirdi. Üstüne, BDP’liler ile MHP’lileri karşı karşıya getirmek isteyenlere ilişkin dün MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in açıklama yapma gereği duyması endişelerin artmasına neden oldu.

 

Bugün gazetemizde de okuyacağınız siyasilerin yaptığı açıklamalarda da yer aldığı gibi, “Emniyet güçlerinin alacağı önlemler ve tedbirlere herkesin yardımcı olup” sokakların ısınmaması için elbirliği yapması gerekiyor. Herkesin sokağa çıktığı bir ortamda kimi iyi niyetli programlarında su-istimal etmek için fırsat bekleyenler tarafından kuşatılacağı göz önünde bulundurulmalı.

 

Örneğin bugün Çorlu’da bazı STK’ların ‘İnsani Vicdan Platformu’ olarak saat 18.00’da Heykel Meydanı’nda düzenleyeceği duyurulan ‘Kardeşlik Deklerasyonu’ bildirisi provakasyonlara açık bir ortam doğurabilir. İster öyle ister böyle, hangi taraf adına olursa olsun şu günlerde sokağa çıkmamanın Çerkezköy ve Kapaklı için en doğru adım olacağını belirtmek istiyoruz.