Kapaklı zabıtasının eylül ayı bilançosu

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı her ay düzenlediği bilgilendirme toplantılarının eylül ayında yapılan toplantısında Zabıta Müdürlüğü'nün son bir aylık çalışmalarÄ

GÜNDEM 9.10.2014 11:55:00 0
Kapaklı zabıtasının eylül ayı bilançosu

Aylık Değerlendirme Toplantıları kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nün Eylül ayı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylık süre zarfında iki iş yerinin Zabıta ekiplerince mühürlendiğini kaydetti.

 

NAKİL İŞLEMLERİ YAPILDI

Eylül ayında Zabıta Müdürlüğü’nce toplam 16 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İcra Müdürlüğü Belediye ve diğer kurumlardan gelen 16 adet ilan tutanak altına alınmış ve 5 adet hoparlör ilan da düzenlenmiş ve teslim edilmiştir. Ruhsat verilen işletmelerin de kontrolü yapılmıştır. Bir aylık süre içerisinde ilçemizde 15 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirilmiştir. Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin de hastane nakil işlemleri de yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

333 EVRAK GELDİ

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçede gerçekleştirilen tüm sosyal faaliyet ve etkinliklerde hazır bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan İrfan Mandalı, “35 kişi Edirne’ye, 20 kişi İstanbul’a, 6 engelli her Çarşamba Çorlu’ya, 3 kişi ise Tekirdağ’a gönderildi. Ayrıca resmi yazı ve dilekçeler kayıt altına alınmış belediyeye 333 adet evrak gelirken, 152 adet evrak da yetkili kurumlara ulaştırılmıştır. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapılmış ve kişilere cevapları verilmiştir” dedi.

 

2 İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ

Eylül ayında 4 adet zabıt varakasının düzenlendiğini kaydeden İrfan Mandalı, “İki adet idari yaptırım karar tutanağı düzenlenirken, iki iş yeri mühürlendi. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapılmış ve cevapları da yazılmıştır. Zabıta ekibimiz tüm birimlerden görev yardımı istendiği takdirde yardımcı olmaktadır. Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatları yapılmıştır. Zabıta ekiplerince Perşembe ve Pazar günü pazarların kontrolü yapılmaktadır. Belediye binasında öğlen saatleri 12.30 ile 13.30 arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurları görevlendirilmektedir.” açıklamalarında bulundu.

 

 

DENETLEMELER DEVAM ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizde çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapılmış ve eksik çöp bidonları tamamlanmıştır. İlçemizde emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenmiştir. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulmuştur. Gıda imalatı yapan iş yerlerinde denetlemeler yapılarak eksik görülün evrakları tamamlatılmış ve iş yeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır. İlçemiz cadde ve sokaklarında periyodik olarak yol süpürme aracı gönderilmiş olup ayrıca yıkama işlemi yapılmıştır. Kaldırım ve yola demir, tuğla ve benzeri malzemeleri dökmemeleri konusunda gerekli önlemler alınması için inşaatlar uyarılmıştır. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları da su işlerine bildirilmiştir” diye açıklamalarını tamamladı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ