Balık fiyatları düştü!

Kurban bayramı dolayısıyla balık satışlarında büyük düşüş yaşandığını belirten balıkçılar bayramın sona ermesiyle birlikte vatandaşların balığa olan rağbetinin arttığÄ

GÜNDEM 8.10.2014 17:51:00 0
Balık fiyatları düştü!

BALIK FİYATLARI GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK

Son birkaç gün içinde denizlerin bereketi balıkçılara ve vatandaşlara yaradı. Özellikle palamut balığının bol miktarda çıktığını belirten Kıyıköylü Balıkçılar Sami Şimik, Necmettin Acar ve Mustafa Akan, “Balığın bol oluşuyla birlikte fiyatlarda oldukça düştü. Yaklaşık bir kilogram ile sekiz yüz gram gelen bir palamudun 5 TL’den satışı yapılıyor. Geçen yıl bu zamanlar bir palamut fiyatı 7.5 TL ile 10 TL’den satılıyordu. Bu yıl denizlerin bereketi hem biz balık satıcılarının yüzünü güldürdü hem de ucuz balık yeme imkanı olan vatandaşlara yaradı.  Bu yıl balık yemeyen kalmasın. Şu son 10-15 gün içinde herkes bol balık tüketsin. Çünkü on- onbeş gün içinde lüfer akını olacak o zaman palamut azalacağı için fiyatı da yükselecektir.”diye konuştu.

 

BAYRAMDA SATIŞLAR DURDU

Balıkçılar kurban bayramında kurban kesimlerinin çok olması nedeniyle vatandaşların balığa olan rağbetinin tahminlerinden çok daha az olduğunu ve balık satışlarının durma noktasında geldiğini söyledi. Çoğu günde satış yapamadıklarını ve balıklar bayatlayıp atılmasın diye de kendilerinin çoluk çocuk bol bol balık yediklerini anlatan  balıkçılar, “Bayram biter bitmez vatandaşların balığa olan rağbeti bizleri çok sevindirdi. Üstelik bayram sonu özellikle Palamut bol olması nedeniyle fiyatı da oldukça düştü ve şu an tanesi 5 TL’den satılmaktadır.”dediler.

 

Haber/Seyit SÜREN