Mezbahane'de kurban bilançosu

Kurban Bayramı'nda Çerkezköy Belediye Mezbahanesi'nde 30 büyükbaş, 9 küçükbaş hayvan kesimi yapıldığı öğrenildi.

GÜNDEM 8.10.2014 16:47:00 0
Mezbahane

Çerkezköy Belediye Mezbahanesi’nde yapılan kurban kesimlerine bu yıl vatandaşlar fazla ilgi göstermedi. Bunun nedeni olarak ise İlçe Kurban Kesim Komisyonu’nun ‘Ücretli kurban kesimi’ kararı ve hava şartları olduğu gösterildi.

 

30 BÜYÜK 9 KÜÇÜKBAŞ KURBAN KESİMİ YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu, yaptığı açıklamada bu yıl Kurban Bayramı’nda Belediye Mezbahanesi’nde bayramın birinci günü 29 büyükbaş, 2 de küçükbaş kurban kesimi yapıldığını açıkladı. Bayramın ikinci günü ise bir büyükbaş, 7 adette küçükbaş kurban kesimi yapıldığını açıklayan Halimoğlu, bayramın üçüncü  gününde ise kurban kesimi gerçekleşmediğini söyledi. Halimoğlu, bu yıl Mezbahane’de toplam 30 adet büyükbaş, 9 adet de küçükbaş kurban kesimi yapıldığını belirtti.

 

BU YIL PARALI KESİM YAPILDI

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediye Mezbahanesi’nde yıllardır parasız kesilen kurbanların bu yıl Kaymakamlık nezdinde oluşturulan Kurban Komisyonu’nun aldığı karar gereği büyükbaş kurbanlar 150 TL’den küçükbaş kurbanlar ise 50 TL’den kesim ücreti alındığını ve paralı olması nedeniylede bir çok vatandaş kurbanlarını mezbahanede kestirmediğini belirtti. Halimoğlu, “Ücretli olması kadar hava şartlarının da iyi olması bunda etkili oldu. Havanın iyi olması nedeniyle çoğu vatandaşta dışarıda kendisi kurbanını kesti.” Dedi. Halimoğlu alınan kurban kesim ücretinin ise kurban komisyonunda kurban kesiminde görev yapanlara verileceğini belirtti. Şevket Halimoğlu kurban kesimin için mezbahanede 10 kişinin görev yaptığını da hatırlattı.

 

TOPLAM 6 BİN 976 KİLOGRAM ET ELDE EDİLDİ

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, bu yıl Belediye mezbahanesinde kesilen kurbanlardan çıkan etlerin kilosunu da açıkladı. Halimoğlu,  30 büyükbaş kurbandan 6 bin 788 kilogram et elde edilirken 9 küçükbaş kurbandan ise 188 kilogram et elde edildiğini söyledi. Toplamda ise 6 bin 976 kilogram et elde edildiğini belirten Halimoğlu, kesilen büyükbaş kurbanların ortalama 2 yüz 26 kilogram, küçükbaş kurbanlardan da ortalama 21 kilogram et elde edildiğini söyledi. Şevket Halimoğlu, mezbahanede kesilen kurbanların derilerini vatandaşların yüzde doksanının Türk Hava Kurumu’na bağışlandığını diğerlerinin de bazı hayır kurumlarına verdiklerini belirtti.

 

Haber / Seyit SÜREN