Kırklareli'nde girişimci rüzgarı esti

İŞKUR, KOSGEB, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Trakya Kalkınma Ajansı gibi kurumların çalışmalarıyla düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' Kırkl

GÜNDEM 8.10.2014 13:57:00 0
Kırklareli

Kırklareli Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 2014 yılında İŞKUR, KOSGEB ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin organizasyonunu üstlenen Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun'un 2013 yılında 300 olan kursiyer sayısının bu yıl 500’ü bulacağını belirttiği kaydedildi.

 

KURSLARA DEZAVANTAJLI GRUPLARDAN DA TALEP YAĞIYOR

Kırklareli’de girişimcilik kurslarına ildeki cezaevlerinde bulunan mahkumların da rağbet ederken, tahliyelerine az bir süre kalmış olan mahkumların kendilerine ait bir iş kurmaya hazırlanmak üzere girişimcilik eğitimi alma taleplerinin cezaevlerince İŞKUR’a iletiyor. İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, talepleri değerlendirerek başladıkları eğitimleri sürdüreceklerini ve önümüzdeki dönemde en az 250 hükümlüye bu eğitimi vermiş olacaklarını ifade etti. Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ise düzenledikleri girişimcilik eğitimlerine engelli vatandaşların da katılmak için talepte bulunduklarını ifade ederek, son olarak Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi’ne kayıtlı 30 engelli ve engelli yakınına girişimcilik eğitimi verdiklerini kaydetti.

 

BAŞARI İÇİN BİLİNÇLİ GİRİŞİMCİLİK ŞART

Kırklareli Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Kırklarelililerin girişimcilik eğitimlerine olan ilgisinin bilinçsiz ticari girişimlerden kaynaklı başarısızlıklarla ilişkili olduğu ifade edilirken, vatandaşların artık iş fikirlerini daha bilinçli biçimde hayata geçirmek için kurslara ilgi gösterdiği, girişimcilik ruhunun mantıklı riskler alarak kendi işini kuran ve bu sayede büyük oranda başarı sağlayan girişimcilerin örnek alınmasıyla ortaya çıkacağı belirtildi. Kırklareli KOSGEB İl Müdürü Tarık Altuntaş, girişimcilik eğitimlerinin büyük yarar sağladığına dikkat çekerek, "Girişimcilik eğitimlerinin temel faydası girişimci adaylarını kar-zarar yahut gelir-gider konularında bilinçlendirmektir. Bu konuda bilgi sahibi olan girişimci adaylarının başarılı birer girişimci olma oranı çok daha yüksek olacaktır. Girişimcilik eğitimlerimiz bu bakımdan adaylara büyük yarar sağlamakta ve iş fikirlerinin başarılı birer işletmeye dönüşmesine katkı sunmaktadır" dedi.

 

EĞİTİMLER DENEYİMLİ AKADEMİSYENLERE EMANET

İŞKUR, KOSGEB ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitimler Sürekli Eğitim Merkezi’nce organize ediliyor ve kursiyerler girişimciliğin altın kurallarını deneyimli akademisyenlerden öğreniyor. Eğitimlerde kursiyerlere iş planı, pazarlama planı, üretim planı, finansal plan hazırlama gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak 60 saatlik bir program sunuluyor. Bugüne dek Sürekli Eğitim Merkezi’nce Kırklareli Merkez, Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçelerinde düzenlenen eğitimlerin önümüzdeki günlerde Babaeski, Vize ve Demirköy ilçelerinde de gerçekleşeceği belirtiliyor.Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in girişimciliğin desteklenmesi, geliştirilmesi, sürdürülebilir işletmelerin kurulması amacını taşıyan Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkı elde ediyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 27 bin TL’lik hibe desteğinin yanı sıra iş planlarını hayata geçirmeleri için sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi kullanma imkanı da sunuyor. Girişimcilik ruhu ayağa kalkan Kırklareli’de bu desteklerden yararlanarak işini kuran girişimci adaylarının sayısında patlama olması bekleniyor.

 

 

Haber Merkezi