KURBAN BAYRAMI MANZARALARI

Bayramın ilk günü camilere akın eden müminler Bayram Namazı'nın ardından kurbanlıklarını kesti, daha sonra akraba ziyaretlerinde bulundu.

GÜNDEM 7.10.2014 10:55:00 0
KURBAN BAYRAMI MANZARALARI

Çerkezköy’de Kurban Bayramı’nın portresini çıkardık. İşte bayram manzaraları:

 

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Kurban Bayramı sabahı günün ilk ışıkları ile birlikte genci yaşlısı müminler Bayram Namazı’nı kılmak için Camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinde camileri dolduran müminler, Bayram Namazı’nı huşu içerisinde eda ettiler. Camilerin içerisinde yer bulamayanlar da camilerin çevresine serdikleri seccadelerde namazlarını kıldılar.

 

MEZBAHANE’DE KURBANLAR KESİLDİ

Çerkezköylüler Bayram Namazının ardından, küskünlerin barıştığı, dargınlıkların sona erdiği dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramının vecibesini yerine getirmek için kurbanlıklarının başına geçtiler. Bazıları kurbanlıklarını Çerkezköy Mezbahanesi’nde kestirirlerken, bazıları belediyenin belirlediği alanlarda kurban ibadetlerini yerine getirdiler. Öte yandan Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından görevlendirilen üç din görevlisi ise mezbahanede kesim öncesi dua etti.

 

KURBAN SATIŞI BAYRAMDA DA DEVAM ETTİ

Kurban Bayramı’nın en hareketli anları Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Satış Alanı’nda yaşandı. Bayram boyunca kurban satışları devam etti. Kurban kesimini ikinci güne bırakan vatandaşlar kurbanlık almak için pazarlara akın etti. Çerkezköy Belediyesi'nin kurduğu kurbanlık satış yerine gelerek satıcılarla pazarlığa tutuştu. Hayvan satıcıları ellerinde kalan son kurbanlıkları satmak için alıcılarla uzun süren pazarlıklar yaptı. Kurban pazarında ellerinde kurbanlık hayvan kalan besiciler ise fiyatları biraz daha aşağıya çekerek hepsini satmanın mutluluğunu yaşadı.

 

MEZARLIK ZİYARETLERİ

Her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Yakınlarının mezarına giden ve ilk olarak mezarlıkları temizleyen vatandaşlar ardından ise, ruhlarına Kuran-ı Kerim okudu. Bayram’ın üçüncü günü özellikle havanın sıcak olması vatandaşları sokağa attı. Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kaymakamlık önündeki park, dinlenmek ve temiz hava almak için oldukça iyi bir mekan oldu.

 

Haber / Seyit SÜREN