Yurt dışından gelenleri Gümrük Müdürü baklavayla karşıladı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan yolcuları, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve gümrük personeli kolonya, şeker ve baklavayla karşıladı.

GÜNDEM 7.10.2014 09:54:00 0
Yurt dışından gelenleri Gümrük Müdürü baklavayla karşıladı

Trakya Gümrük ve Ticaret Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan yolculara, Kurban Bayramı sebebiyle gümrük müdürü Müslüm Yalçın ve gümrük personeli kolonya, bayram şekeri ve baklava ikram etti. Yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlar bu şekilde karşılandıkları için çok memnun kaldıklarını söyledi.

 

ET GETİRMEK YASAK

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, daha sonra gazetecilere baklava ve şeker ikram ederek bayramlaştı. Yalçın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yurt dışından et getirilmesini tamamen yasakladığını hatırlatarak, “Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk oluşmasını engellemek için takviye kadromuzla çalışmaya devam ediyoruz. Kurban etiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Zaman zaman vatandaşımız et getirmenin yasak olduğunu bilmediğini söyleyerek yanlarında et getiriyor. Onları uyarıyoruz. Et getirmek kesinlikle yasak. Gelen etleri imha etmek zorunda kalıyoruz. Bu sebepten dolayı vatandaşlar sınır kapılarına kurban etiyle gelmesin. Ülkeye gelmeden önce Bulgaristan ya da Yunanistan’daki yakınlarına, akrabalarına vermelerini öneriyoruz. Gelen etlere el konulacak ve daha sonra imha edilecek. Biz israf olsun istemiyoruz" dedi.

 

Haber Merkezi