ELİMİZDE KURBAN KALMADI

Yetiştirdikleri hayvanları Çerkezköy Kurban Pazarı' nda kurbanlık olarak satan besiciler bu yıl satışlardan memnun kaldı. Kurbanlıkların büyük bir bölümünün satıldığını belirten

GÜNDEM 2.10.2014 13:36:00 0
ELİMİZDE KURBAN KALMADI

Çerkezköy’de kurulan Kurban Pazarı’nda kurbanlık satan besiciler, satışlardan memnun olduklarını söyledi. Bayrama bir gün kala kurbanlık satışları beklenin üzerinde olmasa beklentilerin altına da düşmedi! Besiciler, bu yıl kurban satışlarından memnun olduklarını belirttiler.

KURBAN KALMADI

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bağlık Mahallesi Narin Cadddesi yanında kurulan kurban satış pazarında büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı yapan besiciler önceki yıla göre kurban satışlarından çok memnun olduklarını belirttiler. Besiciler, “Geçen yıllara göre bu yıl vatandaşların kurbana olan aşırı talepleri karşısında satışlarımız çok iyi oldu. Şu anda bir çoğumuzun elinde satacak hayvan kalmadı.Kalanların ellerindekilerde arife günü biter.”dediler.

KURBANLAR TRAKYA’DAN

Kurban satıcıları önceki yıllarda Trakya dışındaki illerden de kurban satışı için gelenlerin olduğunu ancak bu yıl dışarıdan gelen olmamasının kendileri içinde bir kazanç olduğunu belirttiler. Besiciler, “Bu yıl Çerkezköy Kurban Pazarı’nda satışa çıkardığımız büyük baş ve küçük baş kurbanlıkların tamamı Çerkezköy, Kırklareli, Lüleburgaz, Pınarhisar, Babaeski,Tekirdağ, Çorlu ve Edirne’den. Tamamı Trakya bölgesinin hayvan yetiştiricilerinin hayvanlardır. Üstelik bu yıl kurbanlıkların çok daha besili olması nedeniylede et oranları yüksektir.”diye konuştular.

FİYATLAR 350 TL 10 BİN TL ARASI DEĞİŞTİ

Besiciler kurban fiyatlarının ise 350 TL ile 10 bin TL arasında değiştiğini kaydetti. Çerkezköy Pazarı’nda kurban satan besiciler, bu yıl satışa çıkardıkları küçükbaş kurbanlıkların kilolarına göre 350 TL ile 600 TL arasında satıldığını büyükbaş kurbanlıkların ise 6 bin TL.ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirttiler.Satıcılar bu yıl kurbanlık alanların kurbanlardan çok daha fazla et elde edeceklerini belirtti.

TEK SORUN SEYYAR TUVALET OLDU

Kurban satışlarının iyi olması besicileri mutlu ederken, keyflerini kaçıran tek şeyin Pazar’da seyyar bir tuvalet olmamasını gösterdi. Belediyenin kurban pazarına su verdiğini ancak pazardaki besici esnafının ihtiyaçlarını giderecek bir seyyar tuvalet yapılmamasından şikayetçi olduklarını da dile getirdiler. Kurban Pazarı’nda satış yapan besiciler, “Bizlere hayvanlarımızın su ihtiyacı için belediye su verdi. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda belediye kendi ihtiyacımızı giderecek bir seyyar tuvalet yapmadı ve bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Kurban pazarı yanında cami olmasa vay halimize. Tuvalet ihtiyacımızı gidermek için devamlı camiye gitmekten de çekinir olduk. İnsan zorda kalınca ne yapsın. İyi ki yakınımızda cami varda onun tuvaletinden yararlanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren pazarın bu ihtiyacı karşılanır.” dediler.

 

Haber/Seyit SÜREN