YAŞLARI KÜÇÜK, YÜREKLERİ BÜYÜK!

Dün Kapaklı'da üç minik gönülleri fetheden bir harekete imza attı. Yolda gezerken 570 TL bulan üç kafadar, parayı aldıkları gibi Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne koştu!

GÜNDEM 1.10.2014 18:16:00 0
YAŞLARI KÜÇÜK, YÜREKLERİ BÜYÜK!

Kapaklı’da yolda buldukları parayı Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim eden çocuklar, gerek yetkililerin gerekse vatandaşların takdirini topladı.

 

PARAYI CEPLERİNE ATMAK YERİNE BELEDİYEYE KOŞTULAR

Bulunan para miktarının 570 TL olduğunu ifade eden Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “570 TL’yi bulan bu üç çocuğun parayı ceplerine atmak yerine bize getirmeleri takdire şayan bir harekettir” dedi. Kapaklı’da yaşayan Mehmet Oruç, Semih Özer ve Berker Ay isimli üç arkadaş, Pınar Bulvarı’nda gezerken yerde 570 TL para olduğunu gördü. Parayı alan çocuklar, hiç tereddüt etmeden belediyenin yolunu tuttu.

 

PARAYI ALIP HARCASALAR KİMSE HESAP SORMAZDI

Belediye görevlilerine, “Yolda para bulduk. Size getirdik” diyen çocuklar, daha sonra zabıtaya yönlendirildi. Kapaklı Belediyesi yetkilileri, “Çocuklar belediyeye gelip para bulduklarını söyledi. Bu çocuklar, parayı alıp harcasalar kimse hesap sormazdı. Ancak onlar doğru olanı tercih etti. Bulunan paranın miktarına bakmadan, belediyemize kadar getirdiler. Bu örnek bir davranıştır” ifadelerini kullandı. Yetkililer, Mehmet Oruç, Semih Özer ve Berker Ay’ın ailelerine, çocuklarını böyle dürüst yetiştirdikleri için teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ