MANDALI BÜYÜKŞEHİR'DEN DERT YANDI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Marmara Haber'e Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasına yönelik samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 1.10.2014 14:58:00 0
MANDALI BÜYÜKŞEHİR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gazetemize yaptığı açıklamalarda çok büyük beklentilerinin olduğu Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını, ‘Büyükşehir rüyamız kabusa döndü’ diye yorumladı.

 

BÜTÇE DAHA DA AZALDI

Büyükşehir Yasası’na tabi olmadan önce Kapaklı’nın aylık gelirinin yaklaşık 2 milyon 200 bin TL olduğun anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Seçimlerden önce Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte gelirlerimizin 7,5 milyon TL’yi bulacağı ve bu miktarın yüzde 40’ının Büyükşehir’e kalanının ise Kapaklı Belediyesi’ne kalacağı konuşuluyordu. Yani belediyemizin aylık bütçesinin 4,5 milyon TL olması ön görülüyordu. Gel görelim ki bütçemiz artacağına daha da azaldı. Bugün belediyemizin kasasına ayda yaklaşık 700-800 bin TL giriyor.”diye dert yandı.

 

KAPAKLI BORÇLANMAYA BAŞLADI

Kapaklı Belediyesi’nin tarihi boyunca hiçbir zaman borcu olmadığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “Maalesef Büyükşehir Yasası’na tabi olduğumuz son 6 ayda hiç borcu olmayan belediyemiz 9 milyon TL borçlandı. Bizler elimizden geldiğince ilçemizi kendi öz kaynaklarımızla yönetmeye gayret ediyoruz. Bu durum yalnızca Kapaklı’ya has bir durum değildir. Ülkemizdeki 30 Büyükşehir’e bağlı tüm ilçelerde benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Temennimiz Ankara’nın en kısa sürede bu yanlışlığı düzeltmesidir” diye konuştu.

 

ÜÇ BÜYÜK PROJEMİZ VAR

Belediye olarak 3 büyük projenin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklarını anlatan Başkan İrfan Mandalı, “Elimizde 3 büyük proje var. Bunlardan 1’incisi 3 milyon TL maliyetli ‘Engellilere Uyumlu Üstgeçit’. 2’ncisi 7 milyon TL maliyetli ‘Kapalı Spor Salonu’ ve 3’üncüsü de 25 milyon TL maliyetli ‘Kültür Merkezi’ projesidir. Bu projeleri, yatırım programımıza alacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunacağız. Akabinde de projelerin hayata geçirilmesi adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

5 BİN KİŞİLİK TRİBÜN İÇİN ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Başkan İrfan Mandalı hayata geçirmeyi planladıkları bir büyük projenin ise Kapaklı Futbol Sahası yanına 5 bin kişilik tribün yapımı olduğunu belirtti. Mandalı, “Bunun için iktidar partisi İlçe Başkanımız Salih Bezgin kardeşimizle birlikte Ankara’ya gidip Spor Bakanımızla görüşeceğiz. Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu söyleyeceğiz. Kendisinden bu proje için destek isteyeceğiz. Yerel yönetim ve iktidar partisi el ele vererek ilçemize bu güzel eseri kazandırmaya çalışacağız. Her şey Kapaklı için” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ