YOK BÖYLE TEKZİP!

İki hafta önce Çerkezköy'de yaşanan 'Nöbetçi Doktor' krizini gündeme getirdiğimiz haberimize Kaymakam Metin Kubilay soruşturma başlattı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, görevini

GÜNDEM 30.09.2014 17:20:00 0
YOK BÖYLE TEKZİP!

Marmara Haber’de 15.09.2014 pazartesi günü yaptığımız haberde, cumartesi gece başlayıp Pazar günü devam eden Çerkezköy Kızılpınar’da yaşanan bir defin olayının özelinde, hafta sonları yaşanan ‘Nöbetçi Doktor’ bulma sorununu ‘Nöbetçi Doktor Krizi’ başlığıyla verdik.

 

KAYMAKAM KUBİLAY SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Haberde Kızılpınar’da yaşamını kaybeden Mücahit Sarıgül adlı vatandaşın ailesinin kapı kapı dolaşıp, ‘Defin raporu’ için nöbetçi doktor aramasını gündeme taşımıştık. Bununla birlikte, defin işlerinden sorumlu olan Belediye görevlileri ve vatandaşların da hafta Çerkezköy’de zaman zaman aynı sorunun yaşandığını gündeme getirmiştik. Haberin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da her zamanki duyarlılığı ile İlçe Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

 

AİLE HEKİMLERİ İFADESİ HABERDE YER ALMADI

Haberde hiçbir zaman ‘Aile Hekimleri’ ile ilgili bir ifade geçmemesine rağmen ve haberin özelinde yaşanan olayın merkezinin Çerkezköy olmasına rağmen, Marmara Haber’e ilginç bir yer ve kişiden itiraf gibi tekzip (yalanlama) geldi. Kapaklı’da bir Aile Hekimi olduğunu öğrendiğimiz Ömer Faruk Apaydın adıyla noter aracılığı ile Marmara Haber’e gönderilen tekzip(!) Mücahit Sarıgül adındaki vatandaşın cenazesi için defin raporu vermeyen doktorunda savunmasının alındığını ortaya çıkardı.

 

İTİRAF GİBİ TEKZİP

Ömer Faruk Apaydın açıklamasında, Aile Hekimleri’nin defin raporu verme görevi olmadığını belirtirken, bu görevin Belediyelere ait olduğunu belirtiyor. Apaydın’ın itiraf gibi tekzibinde “Aile hekimi yasal hakkını kullanıp olay yerine bir görevli ile evinden alınıp gitmeyi talep etmiş. Ancak hasta yakınları ısrarı üzerine geleceğini, ancak olay yerine görevli nezaretinde gideceğini ifade etmiştir.” İfadelerle olayı da doğruluyor.

 

YAPMAK ZORUNDALAR

Ömer Faruk Apaydın’ın Çerkezköy ve Kapaklı’da Aile Hekimleri Derneği Sorumlusu olduğunu belirten Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Aile Hekimleri’nin Halk Sağlığı Merkezi’ndeki hekimlerle birlikte nöbet tutmak zorunda olduklarını kaydetti. “Belediye’yi arasaydı, araç gönderirlerdi. Nöbetçi doktorlarımız lazım olduğunda ne zaman ararlarsa Belediye araç gönderiyor.” diyen İlçe Sağlık Müdürü Palak, olayla ilgili doktorun başlatılan soruşturma kapsamında savunmasının alındığı ancak ceza verme görevinin Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde olmadığını belirtti. Palak, “Savunması alınıp Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderildi. Ceza vermekle biz sorumlu değiliz.”dedi.