Ressamlar derneği sergileri başlıyor

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) sanatsal üretim çabası gösteren kesimlere örgütlülük bilinci kazandırmaya katkı sağlamak amacıyla başlatılan, ulusal ve uluslararası katılımlı 'Örgütlü Sana

GÜNDEM 30.09.2014 14:14:00 0
Ressamlar derneği sergileri başlıyor

18-28 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Genel Merkezi Edirne’de bulunan Trakya Ressamlar Derneği (TRED) tarafından ilki geçen yıl Edirne’de yapılan, TRED-Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergilerinin 2’ci dönem etkinlikleri, 18 Ekim 2014 tarihinde Edirne/Devecihan sergisiyle başlıyor. 18-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 'TRED 2. Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergileri Edirne/Devecihan Buluşması' başlığı altında gerçekleşecek sergiye ulusal ve uluslararası ressamların katılımı bekleniyor. 

 

İKİNCİSİ DÜZENLENECEK

Sergi etkinliklerinin, ülkenin güzel sanatlar alanında üretkenlik gösteren kesimlerine dayanışma ve paylaşım altyapısı, güçlü örgütlülük bilinci kazandırmak çabasına katkı sağlama amacıyla düzenlendiğini belirten Dernek Başkanı Nazmi Metin, "Derneğimiz tarafından geçen yıl 5-15 Mayıs tarihleri arasında bu amaçla başlatılan sergi etkinliklerimiz bu dönemde, 18-28 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak Edirne/Devecihan Buluşması Sergisiyle, 13-27 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak Alanya Buluşması Sergisiyle, 15-26 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak İstanbul/Beylikdüzü Buluşması sergisiyle sürecek. Bu sergi düzenlemeleri derneğimizin bölge, il ve ilçe temsilcilerinin çabalarıyla sağlanan kurumsal katkılarla gerçekleştirilmekte, bir yandan da derneğimize ekonomik gelir sağlanmaktadır. Bu vesileyle sergi düzenlemelerimizde çaba gösteren, katkı sağlayan ve destek veren bütün isimlere ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Haber Merkezi