DSİ'NİN YARIM BIRAKTIĞI İŞE BELEDİYE SOYUNDU

Pınarça ve Çorlu Dereleri üzerinde 'Islah' çalışması başlatan DSİ, bir türlü devam edemedi. Çerkezköy'de yaşanan taşkın ve sel felaketleri Belediye'yi harekete geçirdi. Ã?

GÜNDEM 29.09.2014 16:00:00 0
DSİ

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pınarça Deresi’nin ve Çorlu Deresi’nin Hükümet Caddesi’nden geçen kısmında ‘Sedde Yükseltme’ ve ‘Dere Yatağı Temizleme’ çalışmalarına başladı.

 

DSİ YAPACAKTI

Geçtiğimiz günlerde bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağışlar sonucu, özellikle Hükümet Caddesi bölgesinden geçen Pınarçe Deresi ve Çorlu Deresi’nde taşkınlar meydana gelmişti. Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından konuyla ilgili çalışmaları ağırdan almaya başlaması üzerine harekete geçen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak dere yataklarının ‘sedde’ seviyelerini yükseltmekle işe başladı.  

 

DSİ HALA BİR ÇALIŞMA BAŞLATMADI

Yapılan çalışmaları Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pınarça Deresi’nin Hükümet Caddesi’nden geçen kısmında dere yatağı sedde seviyesinin düşük olması nedeniyle her taşkında Çerkezköy Hükümet Konağı sular altında kalıyordu. DSİ’nin yaşanan taşkınlara rağmen hala her hangi bir çalışma başlatmaması üzerine belediye olarak kolları sıvadık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, kato vasıtasıyla bir yandan dere yatağının sedde seviyesini yükseltiliyor, bir yandan da dere yatağını genişletiliyor” açıklamalarında bulundu.

 

BELEDİYE EL ATTI

Pınarça ve Çorlu Dereleri’nde her şiddetli yağışta taşkınlar meydana geldiğini hatırlatan Başkan Akay, “Bu durum da halkımızın mağdur olmasına yol açıyor. Dere taşkınlarının önüne geçilmesi adına DSİ tarafından yapılan çalışmalar, özellikle yerel seçimlerin ardından nedense yavaşladı. Bunun üzerine belediye olarak biz konuya el atmak istedik” dedi.

SEDDE YAPILIYOR

Dere taşkınlarının Çerkezköy’ün kaderi olmaması gerektiğinin söyleyen Başkan Vahap Akay, “İlk aşamada bölgemizden geçen dere yataklarının seddelerini yükseltiyoruz. Aynı zamanda dere yataklarında suyun akışına engel teşkil eden ağaç ve diğer etkenleri de temizleyerek dere yataklarını genişletiyoruz. Ekiplerimiz dün itibari ile çalışmalara başladı. Temennimiz çalışmaların bir an önce tamamlanması ve ilçemizde bir daha dere taşkını gibi olayların yaşanmamasıdır” temennisinde bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ