OKUL BAHÇESİ Mİ BAR BAHÇESİ Mİ?

Hafta sonu yapılan KPSS sınavı için Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu'na giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında işte bu soruyu sordu

EĞİTİM 29.09.2014 15:10:00 0
OKUL BAHÇESİ Mİ BAR BAHÇESİ Mİ?

Çorlu’daki Mükerrem Ali Kayan İlkokulu bahçesi, alkol kullanan gençler tarafından adeta mesken haline getirilmiş! Çocuğunu, akrabasını ya da arkadaşını hafta sonunda yapılan KPSS için bu okula getiren vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü!

 

İSTİKLAL MARŞI YERDE

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu için biraz sancılı başlayacağa benziyor. Zira okuldaki manzara hiç içi açıcı değil! Okulun girişinde güvenlik amaçlı oluşturulan nöbetçi kulübesi, bölgedeki alkol alan gençlerin uğrak yeri haline gelmiş. Güvenlik kulübesinin duvarında asılı olması gereken İstiklal Marşı’nın yazılı bulunduğu çerçevenin camı kırık bir şekilde yere düşmüş. Ayrıca bu nöbetçi kulübesinin içi pislik içinde. Okulun bahçesinde ise durum daha da vahim! Minik öğrencilerin koşup oynaması için oluşturulan yeşil alanlarda bulunan içki şişeleri görenleri hayrete düşürüyor. 

 

NASIL BİR TEDBİR ALINACAK?

Çorlu’da Muhittin Mahallesi Ali Yücel Caddesi’nde eğitim öğretim veren Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’ndaki bu durum, çocuğunu, akrabasını ya da arkadaşını KPSS için bu okula getiren vatandaşlar tarafından fark edildi. Yaşları 7 ila 11 arasında değişen küçük çocukların eğitim yuvasında karşılaşılan bu manzara akıllara “Burası okul bahçesi mi, yoksa bar bahçesi mi?” sorusunu getirdi. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili nasıl bir tedbir alacağı ise merak konusu oldu.

 

VATANDAŞIN GÖRDÜĞÜNÜ YETKİLİLER GÖRMÜYOR MU?

Karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını ve endişelerini gizleyemeyen vatandaşlar, “Bu kulübe ya da bahçe temizlenebilir. Fakat bu yeterli değil. Önemli olan çocuklarımızın eğitim yuvalarında bu tür olayların bir daha yaşanmamasını sağlayacak tedbirler almaktır. Bu konuda yetkilileri göreve bekliyoruz” çağrısı yaptı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ