Tekirdağ'da seneryolu deprem tatbikatı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık birimlerinin de katıldığı deprem tatbikatı yaptı. Arama Kurtarma ve İlk Yardım Ekipleri'nin yer aldığı tatbikat Sağlık Müdürlüğ

GÜNDEM 28.09.2014 14:13:00 0
Tekirdağ

Afetlere her zaman hazır olma adına Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Sağlık Kurumları yöneticilerinin de katıldığı ‘Tahmini deprem senaryosu ve hasarlı binadan tahliye’ tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği 25.09.2014 tarihinde ve saat 16.30’ da merkez üssü Tekirdağ Şarköy İlçesi açıkları olan 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı ve depremin 30 saniye sürdüğü varsayılarak İl Sağlık Müdürlüğü İl Sağlık Afet Planı (İL-SAP) çerçevesinde masa başında deprem tatbikatı yapılarak personelin afet konusunda farkındalığının arttırılması amaçlandı.

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 6 DAKİKADA BOŞALTILDI

Önceden yapılan deprem uygulama tatbikatı planlamalarına göre İl Sağlık Müdürlüğü binası her katın tahliye sorumlusu tarafından en alttan başlayarak sırayla en üst kata kadar tahliyesi yapılarak İl Sağlık Müdürlüğü’nü binası 6 (altı) dakika içerisinde boşaltıldı. Tahliye edilen tüm personel kurallara uygun davranarak önceden levhalarla belirlenen toplanma alanında kat tahliye sorumlularının öncülüğünde güvenli alanda bir araya geldi. Deprem tatbikatına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ın ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) iki Timi ile iki Ambulans ekibi katıldı.

 

HER DAİM DEPEREME HAZIR OLMALIYIZ

İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, tatbikatın başarılı ile gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve tatbikatta görev alan personele, Halk Sağlığı Müdürüne, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri yöneticilerine ve personellerine, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Ekibine, UMKE ve AFAD Timine, teşekkür ederek afetlerin hiçbir zaman yaşanmaması ama her daim afete hazırlıklı olunması yönünde birimlerin teyakkuzda olması gerektiğini kaydetti.

 

Haber Merkezi