773 bin 852 TL'ye af geldi

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, geçtiğimiz günlerde Bakan Canikli'nin yaptığı 'Faiz affı' doğrultusunda il genelinde toplam 773 bin 852 TL faiz tutar?

GÜNDEM 28.09.2014 13:16:00 0
773 bin 852 TL

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, kooperatif üyesi 251 ortaktan alınacak toplam 773 bin 802 TL geçmişe yönelik faizin affedildiğini bildirdi.

 

CANİKLİ MÜJDE VERMİŞTİ

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde basın açıklaması yapan Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti, geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin ‘Faiz affı’na ilişkin yaptığı açıklamalar doğrultusunda Tekirdağ genelinde aftan yararlanacak kooperatif üyeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Canikli açıklamasında, Kefalet Kooperatifi’ne borcunu ödeyemeyenlerin faiz borçlarına af getirdikleri müjdesini vermişti.

 

ANA PARA 1 MİLYONU 274 BİN

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet  Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti üyelerden geçmişe dönük tahsil edilmesi gereken 773 bin 802 TL’nin affedildiğini belirtti. 

Ana para olarak, 1 milyon 274 bin 209 TL alacaklarının kaldığını dile getiren Eti, "Kooperatif üyelerimizden geçmişe yönelik borcu olan 251 üyemizin 773 bin 852 TL borcunu sildik. Bu silinen faizler geçmiş yıllardan kalan borçlara aittir. Ana para olarak 1 milyon 274 bin 209 TL alacağımız kaldı. Daha önceden olan borçlarda gittiğimiz bu faiz silme ile kredi borçları yapılandırmaya tabi olacaklar. Yapılandırma yapılan taksitler üst üste iki kez ödenmemesi durumunda yapılandırma işlemi iptal edilecektir. Bu duruma düşen üyelerimiz için borç tahsili yapılandırma dışında, yürürlükteki uygulamaya göre tahsil işlemine tabi olacaktır. 24 Eylül’e kadar uzatılan yapılandırma kapsam tarihi ile bu kapsama dahil olabilecek üyelerden gecikme faizi alınmayacaktır" dedi.

 

Haber Merkezi