SÜTÜB'ün toplu süt sağım projesi devam ediyor

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, sosyal içerikli projelerine değinerek, bu kapsamda Süloğlu ilçesi Keramettin köyünde temeli atılan toplu sÃ

GÜNDEM 28.09.2014 13:09:00 0
SÜTÜB

BU PROJENİN SOSYAL YÖNÜ DE VAR

Kırsal kesimden gelen projelerin önemli olduğunu kaydeden Suiçmez, 1 buçuk ay kadar önce Süloğlu Keramettin Köyü'nde Toplu Süt Sağım Merkezi'nin temelini attıklarını belirterek, yüklenici firmadan kaynaklanan nedenlerle 1 ay gibi bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Yapılan sözleşme gereği bu firmanın sözleşmesinin fesh olduğunu dile getiren Suiçmez, "Başka bir firmayla anlaşarak, çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediliyor. Geçtiğimiz gün inşaat alanını gezdik. Bu proje yüzde 75 hibeli. Projenin yüzde 25'i birliğimiz tarafından 3 yıl içinde geri ödemeli. Bu projemiz sadece toplu süt sağım merkezinden ibaret değil, bu projenin sosyal boyutu da var. Dünya Gıda Örgütü'nün Türkiye temsilcileri, bir özel sektör süt firması var.”dedi.

50-60 kadar üreticiyi eğitim ve izleme programına dahil edeceklerini hatırlatan SÜTÜB Başkanı Suiçmez, şunları kaydetti:”Eğitim alacak üreticiler içinde işletmeleriyle ilgili sorunları tespit edilecek, beklentilerini yerine getirebilmeleri için finansman da sağlanacak. Araştırma yaptıkça sağlıklı veriler de çıkıyor. Yaptığımız araştırmalarda 35 yaşın altında hayvancılıkla uğraşan yok. Genç insanların neden hayvancılığa yönelik çalışmaları olmadığı bizleri düşündürüyor. Amacımız hayvancılığı 10 ila 20 yıla kadar kendine hedefler koyan aileleri profesyonelleştirmek için çalışmalar yapmak. Yine bu projenin içinde tespit ettiğimiz bir yada iki merada bir ıslah çalışması yapacağız. Uzun vadeli proje evrelerini hep birlikte paylaşacağız. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek"

 

Haber Merkezi