BIÇAKÇILAR DA REVAÇTA

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban kesecek vatandaşlara yönelik bıçakçılar da pazarlardaki yerlerini aldı. Bıçakçılar bir taraftan bıçak bilerken, diğer taraftan kurban kesiminde kullanılacak bıç

GÜNDEM 26.09.2014 10:49:00 0
BIÇAKÇILAR DA REVAÇTA

Kurban Bayramı yaklaşırken, Belediyelerin kurduğu Kurban Pazarları hareketli günler geçiriyor. Kurban satışlarının yanı sıra bir taraftan da bıçak satışları başladı. Bıçakçılar Kurban Pazarı’nda yerlerini alırken, kurbanlık için gelen vatandaşlara Bayram’da lazım olacak bıçakları da satıyor.

 

PAZAR’DA BIÇAK DA SATILIYOR

Kurban Pazarları’nda besicilerin satışlardan memnun olmadığı gibi kurbanları kesecek bıçakları satan esnafta satışlardan memnun değil. Kurban bıçaklarını satmak için Çerkezköy Kurban Pazarı’nda yerini alan bıçakçı Hayri Uzun, her bayram Kurban Pazarı’na gelerek bıçak sattığını belirtti. Hayri Uzun, “Her bayram buraya gelerek tezgahımızı açıyoruz. İnsanlar kurbanlarını kesmek için kaliteli bıçaklara ihtiyaç duyuyor. Bizde bu kaliteli bıçakları onların ayağına getirmeye çalışıyoruz. Bu bayramda Kurban Pazarı’na çok sayıda kaliteli kurban bıçakları getirdim.”dedi.

 

BIÇAK SATIŞLARI DURGUN

Her Kurban Bayramı’nda geldiği pazarda bu yıl işlerin kesat olmasından yakınan Hayri Uzun adlı bıçakçı, “Bu yıl kurbanlık satışları geçen yıllara oranla düşük. Bu durum bizlerin bıçak satışlarına da yansımış durumda. Tabii kurban bayramı mutlaka bıçaklara talep oluyor. Ancak beklediğimiz gibi şu ana kadar talep olmadı. İnşallah kalan günlerde hem kurban satışları hem de bizim işler açılır.”temennisinde bulundu. Hayri Uzun, kurban bıçaklarının 10 TL ile 60 TL arasında değişen fiyatlarla sattığını sözlerine ekledi. Bu arada, isteyen vatandaşların kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarda bileniyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ