MACAR 13 BİN TL

Çerkezköy Kurban Pazarı'nda büyüklüğü ile hemen göze batan tosunun sahibi adı Macar olan hayvanının Pazarı'n en büyük kurbanlığı olduğunu belirterek, "13 bin TL verene satacaÄ?

GÜNDEM 25.09.2014 16:20:00 0
MACAR 13 BİN TL

Çerkezköy Kurban Pazarının en büyük kurbanlığı olan ‘Macar’ adlı tosun 13 bin TL verecek alıcısını bekliyor.    

 

FİYATLAR 5-15 BİN TL

Çerkezköy Kurban Pazarında yıllardır kurbanlık satışı yaptığını ifade eden Cafer Çelik, “Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Buraya gelirken elimde 60’a yakın mal vardı. Neredeyse tamamını sattım. Elimde 3-5 tane kurbanlık kaldı. Şükürler olsun ki satışlar bu yıl çok güzel geçti. Vatandaş elinden geldiğince ucuza kurbanlık almak istiyor. Fakat bizler de belli bir yere kadar fiyat kırıyoruz. Aksi takdirde zarar ederiz. Bu nedenle çok çekişmeli pazarlıklar yaşanıyor” diye konuştu.  

 

13 BİN TL VERECEK ALICIYI BEKLİYOR

Çerkezköylüler bir an önce kurbanlıklarını almak için Kurban Pazarına akın ederken, pazarın ilgi odağı ise ‘Macar’ adlı tosun oluyor. Pazarın en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran Macar, 13 bin TL verecek olan alıcı bekilyor. 10 adet kurbanlıkla Pazar’a geldiğini söyleyen Macar’ın sahibi Bekir Demirelli, “Macar, şu anda pazarın en büyük kurbanlığı. 13 bin TL istiyorum. Bu parayı veren götürüp kurban edebilir. Bu yıl geçen yıla oranla daha umutluyuz. İnşallah en kısa sürede elimizdeki tüm hayvanları satıp, huzurlu bir bayram geçiririz” dedi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ