EDİRNE'DE ŞEHİTLERE VEFA

Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında cepheden gelen yaralı askerlerin tedavi edildiği hastanede şehit düşmeleri sonrasında defnedildikleri alana yapılacak şehitliğin temeli atıldı.

GÜNDEM 25.09.2014 13:50:00 0
EDİRNE

Edirne’de Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında Makedonya, Romanya, Galiçya ve Çanakkale cephelerinde savaşan askerlerin tedavi için getirildikleri askeri hastanede şehit olmalarıyla birlikte defnedildiği alana yapılacak olan şehitliğin temeli törenle atıldı.

 

ŞEHİTLİK YAPILACAK

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa, gazi ve şehit aileleri katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, gelecek nesillere tarihi geçmişi, medeniyet değerlerini anlatmak adına, ezan bayrak vatan uğruna coşkuyla canını feda edenler adına toplandıklarını belirterek, “Çünkü buradaki askerlerimiz şahadete giderken koşarak gittiler, korkarak değil. Anneleri, sevdikleri eşleri, aileleri bu meydanlara onları canını feda etme ama vatanını koruma duygusuyla ve bu şerefe nail olma duygusuyla gönderdiler. Dolayısıyla bu duyguyu ve bu fıtratı gelecek nesillere aktarmakta önemli bir özellik taşıyacak, önemli bir toprak altında kalanı toprak üstüne taşıyabilecek bu şehitliğin en kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ONLAR ÖYLE BİR MAKAMA SAHİP Kİ…

Türk Şehitlikleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Erel ise, toprağın 10-15 santim altında şehit dedelerimizin yattığını ifade ederek, “Onlar öyle bir makama sahip ki, bizim burada söylemeye bile çekineceğimiz makamlar o makamın yanında bir hiçtir” diye konuştu. Erel’in sözleri büyük alkış aldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şehit Aileleri Dernek Başkan Yardımcısı Faruk Çiftçi ve Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa da birer konuşma yaptılar.

 

SAVAŞ DÖNEMİNİN MENÜSÜNÜ YEDİLER

Açılışta konuklara savaş döneminde askerin yemek menüsünde yer alan tahin ekmeği, üzüm hoşafı ve su ikram edildi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’ün de dua okuduğu törende Bakan Müezzinoğlu, Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa temele kürekle çimento attılar.