Aykan Apartmanı sakinleri haklı çıktı !

Bir süredir gazetemiz sütunlarında gündeme taşıdığımız Azcan Sokak'daki Aykan Apartmanı sakinlerinin, oturdukları bina ile ilgili kaygıları Çerkezköy Belediyesi tarafından da kabul edildi. Belediy

GÜNDEM 24.09.2014 14:18:00 0
Aykan Apartmanı sakinleri haklı çıktı !

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yapımına başlanan bir bina inşaatı hafriyat çalışmaları sırasında yanındaki apartmana zarar verdiği gerekçesi ile apartman sakinlerince şikayet konusu olmuştu. Marmara Haber’inde gündeme getirdiği şikayetle ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan açıklama geldi. Başkan Akay, zarar gördüğü öne sürülen bina sakinlerinin şikayeti üzerine Belediye Encümeni’nin inceleme başlattığını bunun sonucunda da Müteahhit için suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Şikayet üzerine Belediye encümeninin zarar gören bina sakinlerinin şikayetlerini görüşerek inşaatı yapan müteahhit’te istinat duvarı yapması konusunda uyarıda bulunduğu ve ardından da bu uyarılar dikkate alınmadığı için ceza kesildiğini anlatan Başkan Vahap Akay, yapılan kontroller sonunda yine istinat duvarı yapılmadığı tespit edilerek ikinci bir ceza kesildiğini bununla da yetinilmeyip aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydetti. Başkan Akay, “Biz bu konuda inşaatı yapan müteahhidin gereğini yapması konusunda uyarılarımızı yaptık. Yasaların bize verdiği yetkiye dayanarak iki kez ceza kesmemize rağmen gerekeni, konuyu yakından takip edip Belediye olarak üzerimize düşeni yapmamıza rağmen müteahhit gerekeni yapmamıştır. Biz de yasalar çerçevesinde son işlem olarak müteahhit hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.”açıklamasını yaptı.

 

HERKES YASALARA UYMAK ZORUNDA

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, inşat yapan ve yapacakların İmar Kanunu’na göre çevresine zarar vermeden inşaat yapmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Akay, olayla ilgili olarak şunları kaydetti:

“İlçemizde bu güne kadar binlerce yüzlerce inşaat yapıldı ve hale yapılıyor. Bundan sonrada elbette yapılacak. Ama bu güne kadar hiçbir müteahhit ne yanındaki binalara ne de çevresine bir zarar verdiği görülmedi. Ancak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcan Sokakta yapılan inşaatın bitişiğindeki binaya zarar vermesi tamamen müteahhidin ya duyarsızlığından ya da hiçbir şey olmaz diyerek umursamazlığından olsa gerek. Zarar gören Aykan Apartmanı sakinleri binalarının girişinde çatlakların meydana gelmesinden ve binanın önündeki yağmurluğun kolonlarının kırılmasından oldukça tedirginler ve korku içindeler. Apartman sakinlerinin bize bu konuda şikayet dilekçesi ile başvurmaları üzerine yerinde yapılan incelemeler sonunda inşaatı devam eden binanın müteahhidini istinat duvarı yapması için uyardık ve ceza kestik. Son yağmurdan sonrada Aykan Apartmanı’nın, istinat duvarı yapılmaması nedeniyle, mevcut bahçe duvarının yıkıldığı da görüldü ve encümende konu gündeme geldi. Bunun ardından ikinci kez ceza kesildi ve cezalara rağmen istinat duvarı yapmayan müteahhit hakkında belediye olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Biz kimsenin canı yansın istemiyoruz. Herkes yasalara uymak zorunda.”

 

Haber / Seyit SÜREN