Tekirdağ için Mersin'de inceleme yaptılar

ASYAPORT ve TORSAB komisyonu Tekirdağ'da kurulacak ASYAPORT limanı ve Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalışmaları için Mersin'de incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 24.09.2014 13:14:00 0
Tekirdağ için Mersin

Tekirdağ ASYAPORT ve TORSAB (Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi) İnceleme Komisyonu Üyeleri Tekirdağ'da kurulum aşamaları devam eden liman kapsamında Mersin Limanı'nda incelemelerde bulundu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

 

KAYMAKAM BAŞKANLIĞI’NDA GİTTİLER

Mersin Limanı'nda incelemelerde bulunan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Tekirdağ heyetinde; Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediyesi Meclis Üyelerinden Orkun Ekrem Yılmaz ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin Meclis Üyeleri yer aldı.

 

MERSİN LİMANINDA DA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Heyet, Mersin Mezitli Kaymakamlığı'ndan 2013 yılının Temmuz ayında Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamlığı'na atanan Kamil Kıcıroğlu rehberliğinde Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) yönetimini ziyaret ederek Mersin Limanı'nda incelemelerde bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NA ZİYARET

Komisyon üyeleri incelemelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Başkanlık Makamında nezaket ziyaretinde bulundular. Süleymanpaşa Kaymakamı Kıcıroğlu ve Komisyon Üyeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Mersin'e geliş amaçları hakkında bilgiler verip, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentte kurulum aşamaları devam eden ASYAPORT Limanı ile organize sanayi bölgesi çerçevesinde ASYAPORT ve TORSAB İnceleme Komisyonu kurulduğunu belirttiler.

 

MERSİNLE İLGİLİ BELEDİYE BAŞKANINDAN BİLGİ ALDILAR

Komisyon Üyeleri yurt içinde ve yurt dışındaki liman şehirlerini incelemek üzere böyle bir komisyon kurduklarını, liman şehirlerinde incelemeler yaparak liman şehirlerinin yaşamış olduğu sorunları alınabilecek tedbirler sayesinde şimdiden önlemeye çalıştıklarını, imar, ulaşım, sanayi ve ticari bağlamda neler yapılabileceğini araştırmak için yola çıktıklarını ifade ettiler. Başkan Burhanettin Kocamaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tekirdağ ASYAPORT ve TORSAB İnceleme Komisyonu Üyelerine Mersin ile ilgili bilgiler verdi. Ziyarette Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Tekirdağ'da üretilen bir vazo armağan ederken, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Kaymakam Kamil Kıcıroğlu'na şilt takdiminde bulundu.

 

Haber Merkezi