Gaziler'den Kızılay'a teşekkür

Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan Kızılay Şube Başkanı Ertan Aşut'u ziyaret ederek Kızılay'ın gazilere verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

GÜNDEM 23.09.2014 15:34:00 0
Gaziler

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek yönetimi dün saat 11.00’te Kızılay Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek, Başkan Ertan Aşut ile görüştü. Gazileri, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut şube yönetim kurulu üyesi Fikri Güler ile birlikte ağırladı.

 

DERNEK OLARAK KURBAN KESMEK İSTİYORUZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kızılay’a teşekkür için geldiklerini belirtirken, “Öncelikle bu ziyaretimizi daha önce yapacaktık. Biraz geç kaldık. Bu yüzden özür dileriz.”dedi. Yarlıgan daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yılda ihtiyaç sahibi olan bazı gazilerimize de yaptığınız yardımlar nedeniyle sizlere teşekkür ediyoruz. Bundan böyle bizler sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Çerkezköylü gaziler olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız. Kızılay her zaman ülke insanımızın zor günlerinde hep yanında olan bir kuruluşumuz. Bu kuruluşumuzun çok daha iyi yerler gelmesi hepimizin görevi.”

Başkan Yarlıgan, dernek olarak Kızılay kanalıyla kurban kesmek istediklerini ve bu konuda ne yapmaları konusunda Başkan Ertan Aşut’tan bilgi almak istediklerini de söyledi.

 

KURBAN KESİMİNİ BİZ YAPMIYORUZ

Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aşut, şunları kaydetti: “Bizim burada kurban kesme gibi durumumuz söz konusu değil. Kızılay kanalıyla kurban kesecekler Ziraat Bankası’nda Kızılay’ın hesabına kurbanlık parası yatırdıklarında kurban onların adına hijyenik koşullarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine kavurma yapılarak konserve olarak dağıtımı yapılıyor. Her yılda bizlere belirli miktarda kesilen kurban etleri kavurma yapılmış olarak kutular halinde gönderiliyor ve bizde ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine bunların dağıtımını yapıyoruz.”

 

KIZILAY GAZİLERE YARDIM AMAÇLI KURULDU

Başkan Ertan Aşut Türk Kızılay’nın kuruluş amacına atıfta bulunarak, “Kızılay’ın kuruluş amacı savaşlarda cephede yaralanmış askerlerimize yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Daha sonra bu genişletilerek doğal afetlerden zarar gören vatandaşlarımızı da kapsamıştır. Bu gün gazilerimizi şubemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz kendilerine çok teşekkür ediyor ve gazilerimize yurt savunmasında gösterdikleri cansiperane mücadeleleri nedeniylede şükranlarımızı sunuyoruz.

 

DOĞAL AFETLERDE ZARAR GÖREN GAZİLERE YARDIM

Kızılay Şube Başkanı Ertan Aşut, doğal afetlerde gazilere Kızılay olarak yardımcı olduklarına dikkat çekerek, Yarlıgan’dan böyle durumlarda kendilerinin haberdar edilmesini istedi. Aşut şunları dedi: “Gazilerimiz bizim için önemlidir. Başımızda yeri var. Gazilerimize sahip çıkmak onların yaşam standartlarını günün koşullarına uygun şekilde getirmek herkesin görevi olduğuna inanıyorum. Doğal afetlerden zarar gören gazilerimiz olduğunda bize bildirin ve bizlerde gereken yardımı kendilerine yapalım.”

Ziyaret sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan,sıcak karşılama ve ilgiden dolayı Başkan Ertan Aşut ve yönetim kurulu üyesi Fikri Güler’e teşekkür etti ve  Aşut’a gaziler Derneği’nin flamasını takdim etti. Bunun üzerine Başkan Aşut, teşekkür ederek Gaziler Derneği Flaması’nı Şubenin güzel bir yerine asacağını söyledi.

 

Haber / Seyit SÜREN