Köfteler bayan kuryeden!

Tekirdağ'da bir restoranda kurye olarak çalışan kadın, kadılarında bu mesleği yapabileceğini gösterdi.

GÜNDEM 23.09.2014 15:26:00 0
Köfteler bayan kuryeden!

Üniversite okumak için Tekirdağ’a gelen ve  iş aradığında motosiklet ehliyetini değerlendirmeyi düşündüğünü belirten Aysun Kıyak, motor tutkusunu iş ile birleştirdiğini söyledi. Tekirdağ köftesinin kendisine emanet edilen Kıyak, yaptığı işin bayanların her alanda çalışabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirtti.

 

MOTOR TUTKUSUNU İŞİNE YANSITTI

İş aradığında motosikletin de işin içerisinde olması gerektiğini düşündüğünü belirten Aysun Kıyak, Özcanlar Köfte Restoranı’nda başlayan moto kuryelik serüveninin tüm bayanlara örnek olması gerektiğini ifade ederek, "2 yıl önce motor ehliyetimi aldım. Tekirdağ’a bir yıl önce üniversite dolayısıyla geldim ve iş aramaya başladım. Arkadaşlarıma kurye işini söylediğimde yapamazsın, bayanlara göre değil dediler. Yapamazsın dediklerinde yapabileceğimi düşünerek bu işe başvurdum. Güzel tepkiler almaya başladım. İlk başladığımda biraz acemiliğin verdiği korkudan dolayı beceremeyeceğimi düşünmüştüm. Bir yıldır moto kuryelik yapıyorum. Müşterilerden güzel tepkiler aldım" dedi.

 

BAYANLARDA MOTORLU SERVİS ELAMANLIĞI YAPABİLİR

Bayanların her alanda çalışabileceğine inandığını belirten Kıyak, "Tekirdağ’da ilk ve tek bayan kurye olarak bayanla erkeğin her alanda eşitliğini göstermek istedim. Böylelikle moto kuryeliğe başladım. Tekirdağ denince akla ilk Tekirdağ köftesi gelir. Ben de Özcanlar adı altında Tekirdağ köftesini sunuyorum. Bayanların da motorlu servis elemanlığı yapabileceğine inanıyorum. Bayanla erkeğin her alanda eşitliğini motosikletimle gösteriyorum" ifadelerini kullandı.

 

MÜŞTERİLERİMİZ MEMNUN

Özcanlar Köfte’nin işletme sahibi Mestan Özcan, bayan moto kuryeden müşterilerin memnun olduğunu ifade ederek, "Restoranlarımızda genellikle bayan arkadaşlarımızı servis alanında çalıştırıyorduk. İlk kez bir bayan moto kuryeyi dışarıya paket servise gönderdik. İlk başladığında bizim de işin üstesinden gelip gelemeyeceğine yönelik şüphelerimiz vardı. Daha sonra gördük ki müşterilerimiz bayan moto kuryeden erkek kuryelerimize göre daha memnun. Aysun kardeşimize Tekirdağ köftemizi emanet ettik. O da her türlü güvenlik önlemini alarak müşterilerimize güler yüzüyle köftelerimizi götürüyor" dedi.