Vali Yerlikaya'dan ahilik mesajı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 23.09.2014 13:32:00 0
Vali Yerlikaya

Vali Ali Yerlikaya mesajında, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran-ı Veli tarafından atılmış Ahilik teşkilatı; kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Sosyal yardımlaşmayı, ticaret ahlakını, sevgi ve saygıyı öne çıkaran Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit imkânlar sunan bir kültürdür.”dedi.

Ahilik teşkilatının asırlar önce bugünkü çağdaş uygarlığın kabul ettiği ticari ahlaka ulaştığına vurgu yapan Yerlikaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ahilik teşkilatımız, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği ticari ahlaka asırlar öncesinden ulaşmıştır. Bununla birlikte gençlerin yetiştirilmesi ve mesleki eğitimleri gibi toplumsal görevleri de üstelenen Ahilik teşkilatı; gerektiği zaman vatan savunmasında da görev yapan bir birliktelik ve dayanışmanın ortak adıdır. Eliyle, diliyle davranışıyla, yaşam şekli ve kazancıyla insanlara örnek olan esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizin hemen her bölgesinde kurdukları mesleki teşkilatlarla günümüzde de ahilik geleneğinin ilkelerini yaşatmaktadır.”

Yerlikaya, Ahilik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajını esnafı kutlayarak tamamladı. Yerlikaya, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm esnaf ve meslek kuruluşlarımız ile tüm Tekirdağlı hemşehrilerimizin ‘Ahilik Haftasını’ kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”dedi.

 

Haber Merkezi