Kış Kur'an Kursları'na start verildi

Çerkezköy Müftülüğü bu yıl ilk kez başlatılan 'Okul dönemi Kur'an Kursları'nın ilkinin açılışını gerçekleştirdi. Bahçeli Camii'ndeki Kur'an Kursu açÄ?

GÜNDEM 23.09.2014 10:29:00 0
Kış Kur

Yaz aylarında açılmasına alıştığımız Kur’an kursları artık kışında devam edecek. Çerkezköy’de okulların açık olduğu dönemde devam edecek Kur’an kurslarının ilki Bahçeli Camii’nde açıldı. Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen’in de katıldığı törende açılışı yapılan ‘Kış Kur’an Kursu’na yüz öğrenci katılacak.

 

BU YIL İL GENELİNDE 34 KUR’AN KURSU AÇILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kur’an Kursu açılış töreninde konuşan Çerkezköy İlçe Müftüsü, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Müftü Tuna, “Bu gün bizlerle birlikte olduğu için İl Müftümüze teşekkür ediyorum. Özellikle yeni eğitim yılının burada yapmamızın en önemlisi de bu kursumuzun faal bir kurs olması nedeniyle açılış törenini burada yapıyoruz. Bu kurslarımızda görev alan ablalarımıza ve hocalarımıza özverili çalışmaları nedeniylede onlara da teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum. Sizlerle birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde kurslarımızı çoğalttık.Bu yıl kurs sayımızı 34’e çıkardık. Geçen yıla göre yedi kurs fazla açtık.”dedi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NIN MESAJI OKUNDU

C ve D grubu olarak açılan kurslarda 6 yaş ile 4-6 yaş grubundaki çocukların öğrenim göreceğini dile getiren Müftü Tuna şöyle devam etti: “Diğer kurlarımızda da yetişkinlerimiz öğrenim görecek. Kur’an-ı Kerim bizlere dünyamızı açan ve aydınlatan, yolumuzu gösterendir. Bu nedenle tüm halkımızdan kuran kurslarımıza destek vermelerini istiyoruz.”dedi. Müftü Tuna yeni öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle konuşmasını bitirdi. Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından bahçeli camiiğ Kuran Kursu hocası Emine Güngör’de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yeni Kur’an kursları öğretim yılı haftası nedeniyle yayımladığı mesajı okudu.

 

BESMELEYLE BAŞLAYAN HER İŞ NETİCELENİR

İl genelinde kış aylarında hizmet verecek olan Kur’an Kursları’na Çerkezköy’de Bahçeli Camii’de açılan kursla start veren Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen’de yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bu gün Çerkezköy’de il genelinde Kur’an Kusları’nın yeni öğretim yılı açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu kurslara Kur’an kavramı ile aydınlanmaya gelenleri rabbim aydınlatmayı nasip etsin. Bu gün bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olan basın mensuplarımızın da bu aydınlatmada katkıları olduğu için onlara da teşekkür ediyorum. Yaratan Rabbim oku, besmeleyle başlayan her iş neticelenir. Besmelesiz iş neticelenmez buyurmuştur. Rabbimin adıyla oku ve onun adıyla okursan bütün insanlığa ilim tahsis edersin. Bir insan besmeleyle medeniyetler kurar. Ama dediğim gibi besmelesiz hiçbir iş netice vermez. Rabbim, “Namaz kıl. İnsanları aydınlatmaya ve doğruya yönelt.”diyor. Bu nedenle bilgiyi maneviyatla birleştirmek gerekiyor. Kur’an her zaman aydınlığın ve doğrunun yanında ve yol göstericidir. Bu vesileyle yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an Kursları Yeni Öğretim Yılı Bahçeli Camii Kur’an Kursu’nda kesilen kurdela ile açıldı. Kurdelayı Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve Bahçeli Camii Kur’an Kursu Hocası Emine Güngör birlikte kesti. Bu yol bahçeli camii Kur’an Kursunda toplam 100 öğrencinin öğrenim göreceği de belirtildi.

 

Haber / Seyit SÜREN