Polis'den bilgilendirme operasyonu!

Dün Çerkezköy Polisi, asayiş ve trafik ekipleriyle birlikte vatandaşı bilgilendirmek için sokağa çıktı. Polis, hem asayiş olaylarıyla ilgili hem de trafik kurallarını içeren el broşürlerini cadde ve s

GÜNDEM 22.09.2014 17:21:00 0
Polis

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri dün adeta bilgilendirme operasyonu yaptı. İki büro ekipleri cadde ve sokaklara dağılarak vatandaşları ve sürücüleri kask takılması, telefon dolandırıcılığı, kadına şiddet, gümrük önünde park yasağı ile ilgili uyaran el broşürlerini dağıttı.

 

SÜRÜCÜLERE KURALLAR HATIRLATILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri Belediye Meydanı ve Gümrük Müdürlüğü önünde el broşürü dağıttı.  Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ilk olarak Gümrük Müdürlüğü önünde bulunan TIR sürücülerine İngilizce, Bulgarca ve Türkçe  ‘Gümrük önüne park yapılmaz’  yazılı broşürleri dağıttı. Ekipler daha sonra, Çerkezköy Belediye Meydanı’na  geçerek burada motosiklet sürücülerine  “ Aklım Başımda, Kaskım Başımda”  yazılı broşleri dağıttı.  Polis, özellikle motosiklet sürücülerine yönelik uyarıcı ve hatırlatıcı sloganların yazılı olduğu el broşürlerini dağıttı.

 

VATANDAŞLAR DA UYARILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri de son günlerde artan telefon hırsızlığı konusunda vatandaşları uyaran broşürler dağıtarak bilgilendirme yaptı. Dolandırıcılık yöntemlerinin anlatıldığı  broşürde ,“Cep telefonundan sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtmak suretiyle sizlere suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek para yada kontör isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Cep telefonunuza “tebrikler ödül kazandınız”  şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödül kazandığını soruncu yüklü miktar da para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için mesajda gönderilen numarayı arayın diyen kişilere itibar etmeyiniz” uyarıları yer aldı.

 

HEMEN 155’İ ARAYIN

Hırsızlığa karşı dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgilendirme yapan Polis, vatandaşlardan başlarına gelebilecek sıra dışı olaylarda vakit geçirmeden 155 Polis İmdat hattını arayıp ihbarda bulunmalarını istediler.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ