Müftüler Çerkezköy'de toplandı

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından aylık olarak düzenlenen 'İlçe Müftüleri' toplantısının bu ayki Çerkezköy'de yapıldı. Toplantıda konuşan İl Müftüsü Mahmu

GÜNDEM 22.09.2014 14:42:00 0
Müftüler  Çerkezköy

Tekirdağ İl Müftülüğü’nün düzenli olarak her ay yaptığı ‘Müftüler Toplantısı’ bu ay Çerkezköy’de yapıldı. Etbeyi Izgara Et Lokantası’nda dün saat 10.45’te gerçekleşen toplantı Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen başkanlığında yapıldı. Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf  Tuna başta olmak üzere tüm ilçe müftüleri toplantıda hazır bulundu.

 

MÜFTÜLER ARASI FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILIYOR

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada bu toplantıların her ay bir ilçe de yapılan mutat toplantılar olduğunu belirtti. Müftü Gürlen, şunları söyledi: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu toplantılar mutat toplantılarımızdır. Dinayet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet Vakfımız’ın direktifleriyle ve Valiliğimizden aldığımız onay ile her ay bir ilçemizde yapıyoruz. Bu toplantıların amacı idarede birlik ve beraberliğin sağlanması, Diyanet İşleri Başkanlığımız’dan gelen dilek ve direktiflerin ilçe müftülüklerimize aktarılması ve aynı zamanda ilçe müftülüklerimizin kaynaşması ve fikiralış verişinde bulunulması. Bu şekilde hizmetin daha verimli hale getirilmesini sağlamak.”

 

BU YIL 150 BİN OLARAK HEDEFLENDİ

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, bu ayki toplantının bir amacının da yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vekaletle kurban kesiminin görüşüleceğini belirtti. Müftü Gürken, “Bu günkü toplantımızın ikinci gündem maddesi ise Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ve Diyanet Vakfımız tarafından vekaletle kurban kesimi konusunu masaya yatıracağız. Geçen yıl Türkiye çapında 89 bin kurban vekaletle kurban kesimi yapılmasını sağladı. Bu yıl kurban vekalet ile kesimi 150 bin olarak hedefleniyor. İnşallah bu hedefi yakalamak için büyük çaba harcayacağız.”diye konuştu.

 

KURBAN KESİMİ TEŞVİK EDİLECEK

Türkiye genelinde olduğu gibi Afrika, Irak, Suriye, Gazze, Türki Cumhuriyetleri, Bosna ve Balkan Ülkerin’deki dindaşlar ve soydaşlarında Kurban Bayramı’nda kesilen Kurbanlıklardan yararlanmalarının hedeflendiğini söyleyen Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrika’da, Asya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Gazze’de zülüm altında bulunan dindaşlarımıza, Avrupa, Balkanlar ülkelerindeki azınlıkta olan soydaşlarımıza, Bosna’da ve Türkiye’deki fakir fukaralarımıza dağıtımını sağlayacağımız kurbanlık etleriyle ilgili  müftülüklerimizden de bulundukları ilçelerde dağıtımını yapacakları fakir fukaraların sayılarını tespit etmeleri suretiyle ilçelerinde ne kadar, kaç kişiye et dağıtımı yapacakları konusunda da fikirlerini alacağız. Ayrıca toplantımızda halkımızı kurban kesmeye teşvik edilmesi konusunu da masaya yatıracağız. Halkımıza devlet eliyle güvenilir şekilde kurban kesimini anlatacağız ve kurban istismarlarının önüne geçilmesi içinde hassasiyetle bu üzerinde durulması konusunu ele alacağız.”

 

HERKESİN ET YEMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Kurban Bayramı’nda yıl boyunca et yüzü görmeyen insanlara ulaşmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, “Kurban bayramında kesilecek kurbanların etleri bir yıl et yüzü görmeyen fakir fukaralarımıza verilerek et yemeleri sağlanacak. Bu konuda da ülke çapındaki tüm fakir fukaralarımızın et yemelerini sağlamak için 150 bin adet kurban kesimi hedeflenmiştir. Bu konuda hayırseverlerimiz ve hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızında duyarlı olmalarını istiyoruz.”dedi.

 

CAMİLER HAFTASI GÖRÜŞÜLDÜ

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftasında yapılması gerekenleri de bu toplantıda masaya yatıracaklarını belirtti. İl Müftüsü Mahmut Gürlen, “1-7 Ekim tarihlerinde kutlayacağımız Camiler ve Din Görevlileri haftamızda, din görevlilerimizin daha iyi hizmet verebilmesi, camilerimizin temiz ve bakımlılığına özen gösterilmesi konularını da tek tek görüşeceğiz. Ayrıca camiler ve Din görevlileri haftasında bilim adamlarıyla panel verilmesini görüşeceğiz. Toplantımızın İlimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”diye sözlerini tamamladı.

 

Haber / Seyit SÜREN