Doktor görevine döndü

Edirne'de Ergene 'Kanser' yapıyor dediği için Vali Dursun Ali Şahin tarafından görevinden el çektirilen İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuncer, kamuoyundan gelen tepkilerin ardınd

GÜNDEM 21.09.2014 14:52:00 0
Doktor görevine döndü

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de yetişen pirinçlerin kansere yol açtığını iddia ederek açıklama yapan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tucer hakkındaki disiplin soruşturmasının tamamlandığını ve tekrar görevine başladığını söyledi. 

 

VALİ DOKTORUN GÖREVİNE DÖNDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Edirne'de Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı sırada izin alınmaksızın ve bilimsel verilere dayanmadan düzenlediği iddia edilen basın toplantısında Ergene Nehri'nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceğini söylediği gerekçesiyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alınan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer, görevine iade edildi.

 

SORUŞTURMA BİTTİ

Vali Şahin, düzenlediği basın toplantısında, Dr. Tucer ile ilgili disiplin soruşturmasının bittiğini belirterek, "Soruşturma bittiği için görevden uzakta tutmanın bir anlamı yoktu. Doktorumuz hasta kabulüne başladı" dedi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz günlerde disiplin soruşturması kapsamında görevden alınan Dr. Tucer’in, görevine iade edildiğini dile getirerek, "Basında çok gündem tutan bu görevden uzaklaştırdığımız doktorla ilgili şunu ifade edelim ki, şu anda hakkında yapılan disiplin soruşturması tamamlanmıştır. Dün akşam itibariyle disiplin soruşturması tamamlandı ve bugün saat 11.30 itibariyle kendisini göreve başlattık. Şuan da doktorumuzun görevi başında olduğunu sizlere ileteyim. Soruşturma bittiği için görevden uzakta tutmanın bir anlamı yoktu. Doktorumuz hasta kabulüne başladı" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi