DSİ'den taşan derelerle ilgili ilginç açıklama

Geçtiğimiz Perşembe gecesi tıkandığı için taşan Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi, Çerkezköy'ü felaketin eşiğine bir kez daha getirdi. Pınarça Deresi üzerinde iki yıldır çalıÅ?

GÜNDEM 21.09.2014 12:42:00 0
DSİ

Geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi Çerkezköy’ün bir kez daha sular altında kalmasının ardından DSİ (Devlet Su İşleri) Tekirdağ Şube Müdürü Serkan Zeybek ilginç bir açkılama yaptı.

Pınarça Deresi’nin Çorlu Deresi ile kesiştiği noktada yaşanan tıkanmanın ardından her iki derede biriken yağmur suları, Çerkezköy’ün alt kısımlarını, Kaymakamlık Binası ve çevresini, kaplamış başta Çerkezköy Belediyesi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ayağı kalkmıştı. Sel taşkını nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ’nin neredeyse tüm kurmayları Pınarça ve Çorlu derelerinin çevresinde incelemelerde bulunmuştu. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da Perşembe gecesini ayakta geçirdiği sel taşkınının ardından yapılan incelemelere DSİ’den katılan Tekirdağ Şube Müdürü Serkan Zeybek ilginç açıklamalarda bulundu.

 

ÇOK BÜYÜK PROJE YAPILMALIYMIŞ

Dere çevresindeki incelemelerinin ardından çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Tekirdağ Şube Müdür Vekili Serkan Zeybek şunları söyledi: “2012 yılında yaşanan sel felaketinde bu alanlarda taşma sonucunda tahribat yaşamıştı. Burada çok büyük bir proje yapılması gerekiyor. Bunun önce fizibilite çalışması yapılıp, daha sonra bizler projelendireceğiz. Son olarak da ihaleye çıkacak. İhaleden sonrada uygulama aşaması başlıyor. Tabi ki bunlar bir süreç ve ondan dolayı buda büyük bir proje olduğu için hemen olmasını bekleyemeyiz. 2013 yılından beri bu bölüm yapılıyor. Pınarca deresi ve çorlu suyu var. Çorlu suyuna daha başlamadık. Proje çalışmaları ise devam ediyor. Arada ön görülmeyen bazı işlerde oluyor ve onları da dahil ediyoruz. Burada önemli olan konu ise belediye ile koordineli çalışmaktır”

 

İKİ YILDIR DSİ ÇALIŞIYOR

DSİ Şube Müdürü Zeybek bu açıklamaları yaparken neredeyse iki yıldır Pınarça Deresi üzerinde DSİ’nin yaptığı çalışmalara hiç değinmedi. DSİ bir yıl önce Pınarça Deresi ıslahını bitirmesi gerekirken, henüz derenin taşkınlara neden olan durumunu bile gideremedi. Pınarça Deresi’nin bir kısmının içerisinde geçen yaz, beton setler oluşturulmuştu. DSİ ekipleri daha sonra proje değişikliği yapıldığı gerekçesi ile çalışmalara ara vermişti.

 

Haber Merkezi