Engelliler ekmeğini simitten çıkaracak

Kapaklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki engellilerin simit satarak hem para kazanması hem de sosyalleşmelerine katkı sağlamak için Sakatlar Derneği Şubesi ve özel bir simit fırını ile ortak projey

GÜNDEM 21.09.2014 12:31:00 0
Engelliler ekmeğini simitten çıkaracak

Kapaklı Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ve Tepe Simit firması işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile Kapaklı’da ikamet eden engelli vatandaşlar ekmeklerini simit satarak kazanacak.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri, ilçede belirlenen 10 noktada, kendilerine Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı tarafından tahsis edilen simit araçları ile satış yapacak. Proje ile ilgili olarak önceki gün 14.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nde protokol imzalandı. Protokol imza törenine Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü Seyit Ahmet Akkuş ve dernek üyeleri katıldı.  

 

ARAÇ SAYISI 20’YE YÜKSELECEK

Protokol kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’ne ilk etapta 10 simit aracı tahsis edildiğini belirten Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı, “Daha sonraki süreçte araç sayısını 20’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Arıcı, konuşmasının devamında böylesine anlamlı bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

 

HAYATA DAHA SIKI SARILACAKLAR

Projeye destek veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Projemizin amacı, engelli kardeşlerimize iş imkanı sağlamak, onlara kendi paralarını kazanma fırsatı sunmaktır. Böylece özgüvenleri yerine gelecek ve hayata daha sıkı sarılacaklardır. Toplum içine girerek varlıklarını göstereceklerdir” dedi.

 

HALKIMIZIN DAHA DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ

İmzalanan protokol ile iş imkanı bulan engelli vatandaşların bir an olsun engelliliklerini unutacağını ifade eden Hayati Çakan, “Kapaklı halkından isteğimiz, bu kardeşlerimize sahip çıkmalarıdır. Bizler toplum içinde itilip kakılmadan yaşamak istiyoruz. Bunun için halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi. Çakan konuşmasını, başta Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere tüm Kapaklı Belediyesi personeline gösterdikleri destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek bitirdi.    

 

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

Projeyi canı gönülden desteklediklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz ise, “Öncelikle bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Projenin amacından bahseden Ersin Yavuz, “Her şeyden önce unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıcı ve onların sossyal yaşamda yer bulmalarına katkı sağlayıcı her türlü projeyi sahiplenmeliyiz” dedi.

 

BU ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Engellilerin sosyalleşmesi ve kendilerine güven duymaları açısından projenin önemli olduğunu söyleyen Ersin Yavuz, “Engellilerimiz bu proje ile toplum içine karışacak. Özgüvenleri artacak. Kendi paralarını kendileri kazanacak. Bu çok önemli bir projedir. Kapaklı Belediyesi olarak bu tür projelerin sonuna kadar destekçisi olacağız” sözünü verdi. Yavuz, engellilerin sattıkları simitlerden elde ettikleri gelirin yüzde 40’ının kendilerine kalacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından simit arabaları derneğe teslim edilirken, dernek binası önünde de engellilerle birlikte gazetecilerin objektiflerine hatıra pozu verildi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ