APARTMAN YIKILIR MI?

Aykan Apartman'ı sakinleri hemen yanı başlarında yapılan inşaat için tedbir alınmadığını öne sürerek, Belediye'den kendilerini tatmin edecek bir cevap bekliyor. Apartman yöneticisi Haluk Yüksel, â€

GÜNDEM 21.09.2014 11:38:00 0
APARTMAN YIKILIR MI?

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcan Sokakta Aykan Apartmanı sakinleri dertli! Apartmanlarının önünde bir süre önce yeni bir inşaata başlanıldığını ancak bu inşaatı yapan firmanın istinat duvarı yapmaması nedeniyle apartmanın önündeki mevcut duvarın yağan yağışlarda yıkıldığını ve bina girişindeki yağmurluğun kolonlarının da kırıldığını söylediler. Oturdukları binanın yıkılma tehlikesi içinde olduğunu iddia eden apartman sakinleri daha öncede belediyeye bu konuda dilekçe verdiklerini ancak tehlikeli bir durumun olmadığı yönünde kendilerine cevap verildiğini ve inşaatı yapan müteahhidinde korkulacak bir durumun olmadığını imara uygun inşaatın devam ettiğini söylediklerini anlattılar. Bütün buna rağmen kaygıları dinmeyen apartman sakinleri Belediye’den yardım istiyor.

 

KORKU İÇİNDE YATIP KALKIYORUZ

Aykan Apartman yöneticisi Haluk Yüksel, binamızın önünde önlem alınmadan yapımı devam eden inşaatın bizlere zarar vereceğini önceden bildiğimiz için gerekli önlemleri alması için belediyeye şikayet dilekçesi verdik. Ancak dilekçemizde verilen cevap bizleri memnun etmedi ve önceki gün yağan yağmur nedeniyle binamız önünde istinat duvarı olmadığı için bahçe duvarımız yıkıldı. Binamızın önündeki yağmurluğun da kolonları kırıldı. Daha öncede inşaatta yapılan hafriyat çalışmasında binamızda çatlaklar meydana gelmişti. Şimdi bu yağmurla birlikte meydana gelen son olay bizlerin haklılığımızı gösterdi. Binamıza korku içinde girip çıkıyoruz. Ve korku içinde yatıp kalkıyoruz. Acaba binamız yıkılacak mı diye. Apartman sakinleri olarak hepimiz çok tedirginiz. Yetkililer bu konuya acile el atmalı ve gereğini yapmalı.”diye konuşuyor.

 

BELEDİYE BAŞKANI GÖRSÜN

Apartman sakinleri ve Haluk Yüksek, Belediye görevlilerine de, inşaatı yapan müteahhidin açıklamalarına da güvenmiyor. Yüksek, “Özellikle Belediye Başkanımızın bu durumu bizzat gelerek kendisinin görmesini istiyoruz. Görünce gerekeni yapacaktır. Müteahhit ‘Bir şey olmaz her şey imara uygun’ diyor ama gelin görün ki neresi uygun neresi değil öncelikle bir inceleme yapılsın ve bizim mağduriyetimiz giderilsin.Yoksa birkaç can gittikten sonramı önlem alınacak. Canlar gitmeden acilen önlem alınmalı ve gereken yapılmalı. Artık bu konuda yetkililer sesimizi duysun istiyoruz.”diyor.

 

Haber / Seyit SÜREN