Kayıp kız 17 gün sonra bulundu

İstanbul Ümraniye'de yaşarken 17 gün önce Fatih G. (27) tarafından kaçırılan D.D.K. (13), Fatih G.'nin elinden kaçarak Edirne'de polis merkezine sığındı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Fatih G. ise tu

GÜNDEM 19.09.2014 17:56:00 0
Kayıp kız 17 gün sonra bulundu

İSTANBUL’DA KAYBOLMUŞTU

1 Eylül tarihinde İstanbul'da kaybolan D.D.K., Edirne ve çeşitli illerde polis ekipleri ve ailesi tarafından, iş yerlerine, taksi duraklarına, cadde ve sokaklara ilanlar asılarak arandı. 17 gün boyunca süren aramaların ardından D.D.K., kendisini kaçıran Fatih G.'nin elinden kurtularak, en yakında bulunan Fatih Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Polis Merkezi’ne sığındı.

 

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

D.D.K.'yi almak için peşinden giden Fatih G. de polis ekiplerince yakalandı. Alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Fatih G., 'Küçük yaştaki çocuğu alıkoyma' suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Psikolog eşliğinde ifadesi alınan D.D.K., işlemlerinin ardından Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Sitesi’ne yerleştirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın yazılı talimatıyla küçük kız, bugün Çocuk Sitesi’nden alınarak ailesine teslim edildi.

 

KIZIMA İŞKENCE YAPMIŞ

Baba Abdülkadir Kutlu, Fatih G.'nin kızını günlerdir tehdit ve şiddetle alıkoyduğunu iddia ederek, "Günler süren arama sonunda Edirne’de olduklarına kanaat getirmiştim. Gece- gündüz, kimlerle konuşabileceğini araştırdık. Belirlediğimiz adreslerde geceleri nöbet tuttuk. Şahıs alkol alıp uyuşturucu kullanmış ve kızıma işkence yapmış. Bunların birinde kızım elinden kaçıyor, Edirne Cumhuriyet Polis Karakolu’na sığınıyor. Kızımı kaçıran şahıs içeri girip, kız kaçırdığını söyledikten sonra polislere hakaret edince yakalanıyor" açıklamalarında bulundu.

 

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUM

Baba Kutlu, 17 gün sonra kızına sağ salim kavuştuğu için yeniden doğmuş gibi hissettiğini dile getirerek, "Kızımı kaçıran tutuklandı. Ben de kızımı Çocuk Sitesi’nden aldım. Şu anda ailem ve ben çok mutluyum. Şahıs uyuşturucu alıp, kızımın kollarına jilet atmış, üzerinde sigara söndürmüş. Çok şükür yine de sağlık durumu iyi. Yaşadıklarını ifadelerinde anlattı. Kızımı neden kaçırdığını bilmiyorum, sadece uyuşturucu bağımlısı, psikolojik sorunları var. Kent merkezindeki bir park yanında ağaçlık alanda kalmışlar. Dışarıda sabahlamışlar. Kızım çok korkmuş durumda. Kızıma kavuştum, doğduğunda çok sevinmiştim, bulunduğu için şimdi yeniden doğmuş gibiyim" ifadelerini kullandı.

 

 

BABA-KIZ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

17 gündür içinde bulunduğu travmanın ardından D.D.K. ise, babasına kavuşmanın sevincini mutluluk gözyaşları dökerek yaşadı. Kutlu ailesi, Edirne’de öğle yemeklerini yemelerinin ardından araçlarına binerek, İstanbul Ümraniye’de evlerine gitmek için yola çıktı.

 

Haber Merkezi