Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Kapaklı'da ikamet eden hacı adayları, dün saat 10.00'da Merkez Camii önünde düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı.

GÜNDEM 19.09.2014 17:42:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

PEYGAMBERİMİZİN MÜJDESİ VAR 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gerçekleştirilen program kapsamında Kapaklı’dan 4, Saray’dan 3 ve Kızılpınar’dan da 2 olmak üzere toplam 9 hacı adayı dün saat 10.00’da Merkez Cami önünde düzenlenen törenle yakınlarının duaları eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi. 

Yolculukların en güzelinin Hac yolculuğu olduğunu kaydeden Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, “Bu yolculuk güzel olduğu kadar zor da bir yolculuktur. Bu mübarek yolculuğa çıkan kardeşlerime Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)’in bir müjdesi var. Peygamberimiz, çekişme ve kavgadan uzak bir hac sonrasında Allah’ın beytini ziyaret edenlerin mükâfatının Cennet olacağını buyuruyor” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN

Program kapsamında Kapaklı’dan Mehmet Akı, Gülizar Akı, Recep Dubaz ve Firdes Dubaz, Saray’dan Ahmet Perver, Kaniye Perver ve Habibe Ertekin, Kızılpınar’dan Naşit Karaoğlu ve Asibe Karaoğlu kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama merasimine, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Muzaffer Yıldıran, Kapaklı Belediye Eski Başkanı Enver Özel ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Merkez Camii İmam Hatibi Şaban Aksoy’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Müftü İsa Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti. Hacı adaylarına ibadetlerini sürdürebilmeleri için sağlıklı kalmaları tavsiyesinde bulunana Aktaş, “Güzel bir yolculuğa şahitlik etmek üzere burada bulunuyorsunuz. Bu kutsal yolculuğu gerektiği gibi tamamlamanız için sağlığınıza özen gösterin.  Hasta olursanız hayatta bir kere elinize düşmüş olan bu fırsatı değerlendirmekten mahrum kalırsınız” dedi.

 

BOŞ ZAMANLARINIZDA İBADETE ÖZEN GÖSTERİN

Müftü Aktaş, “Hiçbir ibadetin yerine getirilmesi hususunda Allah’a dua edilmezken, hac ibadetine çıkan kişiler bu ibadetin kolay kılınması için dua ve niyet eder. Hac meşakkatli bir ibadettir. Bu ibadeti yerine getirirken kimsenin kalbini kırmamaya, hiç kimse ile çekişmemeye özen gösterin. Boş zamanlarınızda ibadete özen gösterin. Böylece, buyrulan müjdelere nail olursunuz. Peygamberimiz,   farz, vacip ve sünnetlerine riayet ederek bu ibadeti tamamlamış olanların Cennete girecekleri müjdesini vermiştir” diye konuştu.

 

24 GÜN KUTSAL TOPRAKLARDA KALACAKLAR

Hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan Aktaş, “23 günlük hac ibadeti sırasında bolca dua edin. Bizler için, Ümmet-i Muhammed için elinizden geldiği ölçüde mübarek mekânlarda dua edin. Peygamber Efendimize selamlarımızı sunun” dedi. Hali vakti yerinde olanların hac ibadetini yerine getirmekte acele etmeleri gerektiğine dikkat çeken Aktaş, “Kime ne kadar ömür biçildiğini yalnızca Allah bilir. 77 milyon içinden, Allah’ın Beytini görme şerefine sizler nail olacaksınız. Birçoğunuz bu ibadeti yerine getirmek yıllarca bekledi” dedi. Konuşmaların ardından hacı adayları yakınlarıyla vedalaşarak Tekirdağ kafilesini taşıyan otobüse bindi. Dün saat 16.00’da Atatürk Havalimanından kalkan uçakla Cidde’ye uğurlanan Tekirdağ kafilesi 24 gün boyunca kutsal topraklarda kalacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ