PAZARTESİ GÜNÜ SERVİSLE OKULA GİDECEKLER

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dün Karaağaçlı öğrencileri taşıyacak servis aracı için ihaleyi yaptı. Milli Eğitim yetkilileri pazartesi gününden itibaren öğrencilerin servisl

GÜNDEM 19.09.2014 17:40:00 0
PAZARTESİ GÜNÜ SERVİSLE OKULA GİDECEKLER

Karaağaç’ta yeni eğitim ve öğretim sezonun ile birlikte yaşanan ‘Servis’ karmaşası bir hafta gecikmeli olarak sona eriyor. Dün Kapaklı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nde Karaağaçlı öğrencileri Kapaklı’daki okullarına taşıyacak ‘servis’ için ihale yapıldı. Milli Eğitim yetkilileri pazartesi gününden itibaren öğrencilerin taşınmaya başlayacağını kaydetti.

 

YANLIŞ ANLAŞILMA OLMUŞ

Karaağaç’ta yaşanan ‘servis’ karmaşasının nedeni de yapılan ihale sonrası ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğinin, Karaağaçlı öğrenciler için yapılacak servis ihalesinin gecikmesine neden olduğu öğrenildi. Yönetmelikte yapılan ‘Toplu ulaşım araçlarının hizmet verdiği yerlerde taşımalı eğitim yapılamaz’ şeklindeki değişiklik sonrası Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de okullar açılmadan önce planladığı ihaleyi iptal ettiği ortaya çıktı. Kapaklı Belediyesi’nin Karaağaç-Kapaklı arasında çalışacak toplu ulaşım hatlarını hizmete koymaması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü, bir hafta gecikmeli de olsa servis ihalesini yaparak sorunu çözdü. Milli Eğitim Karaağaçlı öğrencileri, minibüs hatları çalışmaya başlasa dahi yıl sonuna kadar taşımalı eğitim kapsamında Kapaklı’daki okullarına götürecek. Karaağaç’tan yaklaşık 100 öğrencinin servislerle taşınacağı belirtildi.

 

ÇERKEZKÖY TAŞIMALI DIŞINDA KALDI

Öte yandan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise bu yıl Karaağaç’tan Çerkezköy’e öğrenci taşımayacaklarını söyledi. Erdoğan, bunun nedeni olarak yönetmelik değişikliğini gösterirken, “Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü servis ihalesini yapacak ancak biz yapmayacağız. Çünkü şu anda Karaağaç’tan Çerkezköy’e toplu ulaşım, (minibüs) araçları çalışıyor. Yönetmelik, periyodik olarak toplu ulaşım araçlarının çalışmadığı yerlerde ‘taşımalı eğitim’in yapılabileceğini belirtiyor. Bakanlığın bu yönetmelik değişikliğini biz yeni eğitim öğretim sezonu öncesinde tüm okullara bildirdik.”açıklamasını yaptı.