Emniyet internet kafe sahiplerini uyardı

Kapaklı Polisi, internet kafe sahipleriyle, 'Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıları Yönetmenliği'ne göre uymaları gereken kuralları anlatmak üzere toplantı yaptı.

GÜNDEM 19.09.2014 17:17:00 0
Emniyet internet kafe sahiplerini uyardı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, önceki gün saat 14.30’da ilçede sınırları içerisinde faaliyet gösteren İnternet Cafe işletmecilerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenledi.

 

TOPLANTI BELEDİYE MECLİS SALONU’NDA YAPILDI

İnternet Kafe sahiplerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısı Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, internet kafe işletmecilerine faaliyetleri sırasında uymaları gereken kurallar hakkında sunum yaptı. Bilgilendirme toplantısında Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Necmi Arpacı, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Halil Yurtlu ve Polis Memuru Nusret Eroğlu da yer aldı.  

 

UYULMASI GEREKEN KURALLARI ANLATIYORUZ

İnternet toplu kullanım sağlayıcıları hakkındaki yönetmelik kapsamında internet kafe işletmecileri ile bir araya geldiklerini belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, “İlçemizde bulunan internet kafe işletmecilerine, bilgi teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, ‘gençliği korumak, getirilen standartları uygulamak, şikâyet ve önerileri değerlendirmek’ konularını anlatıyoruz. Resmi gazetede yer alan ‘Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıları Yönetmenliği’ne göre; ticari amaçlı “İnternet toplu kullanım sağlayıcı’ olan İnternet Kafelerin uyması gereken kurallar hakkında işletme sahiplerine bilgilendirmede bulunuyoruz” açıklamalarını yaptı.

 

BONZAİ BİLE SATIYORLAR

Yapılan bilgilendirmenin ardından soru-cevap kısmına geçildi. İnternet kafe sahipleri yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini emniyet yetkililerine aktardı. Daha çok, yaşı tutmadığı halde ödev için internet kafelere gelen öğrenciler konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren işletmeciler, ayrıca okulların etrafında bulunan büfelerde dal sigara hatta bonzai satışı dahi yapıldığını, bu çocukların kimi zaman kendi işletmelerine geldiklerini belirterek, emniyet güçlerinin bahse konu büfeler hakkında gerekli işlemleri yapmalarını talep etti.  

 

DENETİMLERİMİZİ VE ÇALIŞMALARIMIZI SIKLAŞTIRACAĞIZ

Ödev için internet kafelere giden öğrenciler konusunda işletme sahiplerine tolerans gösterdiklerini kaydeden Topkaya, “Diğer konuya gelince bizler bahsettiğiniz bu büfeleri tespit ettik. Buralarda denetimlerimizi ve çalışmalarımızı sıklaştıracağız. Sizlerden ricamız, bu tarz olaylarda hemen 155’i arayarak durumu bize bildirin. Biz de gerekeni yapalım. Gerekirse, bu tek dal sigara satışı yapan büfeleri kapattırırız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ