Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan önce Kapaklı'daki törenlerde daha sonra ise Çerkezköy'deki törenlerde konuştu. Yarlıgan, bu sözlerle Gaziler GünÃ?

GÜNDEM 19.09.2014 17:05:00 0
Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir

19 Eylül Gaziler Günü, Kapaklı’da da Belediye Meydanı’nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir”dedi.  

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Saat  08.30’da başlayan kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı İlçe Eski Başkanı Ali Osman Orhan, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, STK temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.    

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER SUNULDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunum törenine geçildi. Atatürk Anıtı’na sırasıyla Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunum töreninin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

 

93’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KAPSAMINDA BİR ARAYA GELDİK

Sakarya meydan muharebesinin zaferle kazanılmasını sağlayan Başkomutan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanının verilişinin 93’üncü yıl dönümü kapsamında bir araya geldiklerini ifade eden Yarlıgan, “Sakarya Meydan Muharebesi, adeta bir ölüm kalım savaşına sahne oldu. Yokluktan var edilen bir ordu ile düşmanlara karşı çarpışan kahraman Türk Ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk komutasında tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu zafer sayesinde hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİT VE GAZİSİ OLMAYAN TÜRK AİLESİ YOK GİBİDİR

Çanakkale, Sakarya, Anafartalar, Kore ve Kıbrıs’ta savaşan tüm Türk Ordusu mensuplarına ve özellikle iç güvenlik harekatında bölücü terör örgütüyle mücadelede yaralanan asker ve polislere gazilik unvanının kanunla verildiğini belirten Hasan Hüseyin Yarlıgan,“Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir” dedi.

 

KOKTEYL VERİLDİ

Başkomutan Atatürk’ün gazileri olarak bu güzel vatan için canlarını feda etmeye hazır olduklarının altını çizen Yarlıgan, “19 Eylül Gaziler Günü aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür. Bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız ve bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederiz. Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize ve vatandaşlarımızı sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Program konuşmanın ardından verilen kokteyl ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ