Gazilere coşkulu kutlama

Dün Çerkezköy'de gazilere coşkulu bir kutlama töreni düzenlendi. Törenlere kent protokolü tam kadro katılırken, Gaziler tören alanında ellerindeki dev Türk Bayrağı ile büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 19.09.2014 17:03:00 0
Gazilere coşkulu kutlama

Çerkezköy’de de gaziler gününün 93. Yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

GAZİLER GÜNÜ’NE YOĞUN İLGİ

Çerkezköy’deki ‘Gaziler Günü’ kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Çerkezköylü gaziler, gazi aileleri, CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir ve kayyum heyeti üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve sakatlar derneği üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının ile özel kuruluşların yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Gaziler Günü kutlama programı Atatürk Heykeli’ne çelenk konulmasıyla başladı. Çelenkler sırasıyla Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan koydu. Çelenk töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

 

GURURLUYUZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ,“Bu gün burada yüksek liderlik vasfı ve üstün askeri dehasıyla milli mücadelemizin mucizelerinden biri olan Sakarya meydan muharebesinin zaferle kazanılmasını sağlayan Başkomutan ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı verilişinin 93. Yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Sakara Meydan Muharebesi öylesine bir harp mücadelesidir ki, adeta bir ölüm kalım savaşı olmuştur.Yokluktan var edilen bir ordu ile ihtilaf devletlerine karşı çarpışan kahraman Türk Ordusu Başkonutanı Mustafa Kemal Atatürk komutasında tarihe eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer sayesinde bu günkü hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır.”dedi.

 

ŞEHİT NURLANMIŞ GAZİ ONURLANLANMIŞ ASKERDİR

Yarlıgan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Devletimiz1005 sayılı kanunla milli mücadeleye iştirak ederek,Çanakkale’de Sakarya’da Anafartalar’da savaşanlara 1950-1953 yılları arasında Kore’de çarpışanlara 1974’te KKTC’nin varoluş mücadelesinde Kıbrıs’ta savaşanlara ve özellikle iç güvenlik harekatında bölücü terör örgütüyle mücadelede yaralanan asker ve polislere gazilik unvanı vermiştir.Unutmayınızki,şehir nurlanmış,gazi onurlanmış askerdir. Şehit ve gazisi olmayan Türk Ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.Orduya sadakat şerefimizdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak bizler dün olduğu gibi bu gün de ayni inançla canlarımızı bu güzel vatan için feda etmeye hazır olduğumuzu yüce Türk milleti önünde bir kere daha ifade ediyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü ayni zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür. Bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız ve bizi onurlandırdığınız için gaziler adına hepinize teşekkür ederim. Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize vatandaşlarımızı sevgi ve şükranlarımı sunarım.”dedi.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Cumhuriyet Meydanındaki gaziler günü kutlama programı sonrası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret eden Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay bir süre gazilerle sohbet ettiler. Burada Kaymakam Metin Kubilay yaptığı konuşmada her zaman gazilerin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurguladı. Kaymakam Kubilay, “Burası bizim evimiz. Bizler siz gazilerimiz sayesinde varız. Her zaman yanınızdayız ve yanınızda da olmaya devam edeceğiz. Sizleri ailelerimizden biri olarak görüyoruz. Vatanımız bayrağımız için sizler yurt savunmasında gazi oldunuz. Siz gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Sizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız. Çerkezköy Gaziler Derneğimiz’in ilçemizdeki tüm etkinliklerde yer alması da bizleri mutlu ediyor. Bir çok yerde yaptığım görevim sırasında Çerkezköy’deki gibi faal bir gaziler derneği görmedim. Bu nedenle de sizleri kutluyor ve yaptığınız güzel çalışmalarınız nedeniylede sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

 

GAZİLER TEMEL TAŞLARIMIZDIR

Kaymakam Kubilay’ın ardından Garnizon Komutan Vekili Mustafa Çay Gaziler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Çay, “Gazilerimiz bizim temel taşlarımızdır.Bu vatan için yaptıkları gerçeklerin ta kendisidir.Her gazimizin bizde ayrı bir önemi vardır.Her hepimiz bizim en değerli varlığımızdır. Vatan savunmasında canını seve seve veren Şahitlerimize de şükranlarımızı sunuyor Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de vatan savunmasında gösterdikleri üstün mücadeleleri nedeniyle şükranlarımızı sunuyor yaşamlarında mutluluklar diliyorum.”dedi.

 

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN YERİ  AYRI

Ziyaret sırasında son olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamalarda bulundu. Akay, şöyle dedi: “Bu gün 93. Yılını kutladığımız gaziler günü tüm gazilerimize ve milletimize kutlu olsun. Geçmişten bu güne kadar gazilerimiz vatan savunmasında ortaya koydukları üstün vatan sevgisini bizlere aşılamışlardır. Bu nedenle Gazilerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Biz millet olarak her zaman gazilerimizin yanındayız. Gazilerimiz bizim baş tacımızdır.Bu nedenle bir kez daha Gazilerimizin gaziler gününü kutluyor şehitlerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

Haber / Seyit SÜREN - Ahmet KARDEŞ