Tarihi hamam restore edilecek

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleri ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Gazimihal Hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildi. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından fizibilite çalışm

GÜNDEM 19.09.2014 12:51:00 0
Tarihi hamam restore edilecek

GAZİMİHAL BEY HAMAMI RESTORE EDİLECEK

Edirne'nin tarihi zenginlik açısından dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunun altını çizen Vali Dursun Ali Şahin, yıllardır metruk halde duran Gazimihal Bey Hamamının restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi. Vali Şahin, "Gazimihal Bey Hamamı uzun yıllardır metruk halde duruyor. Tam şehrin girişinde bulunan bu tarihi zenginliğimiz bakımsızlığı nedeniyle hiç de hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Bu hamamın mülkiyetini Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yaptık ve ekiplerimiz derhal çalışmalara başladılar. Yapılacak röleve ve kazı çalışmalarının ardından projelendirilip en kısa sürede restorasyon ihalesini yapacağız. Hamamın restorasyonunun tamamlanmasıyla şehrimizin Avrupa tarafından girişi bu hoş olmayan görüntüden kurtulacak" dedi.

Vali Şahin, Edirne'de atıl şekilde duran ve şehrin zenginliği olan birçok eserin restorasyonu için gerekli girişimlere başladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi